logo-liggend-wit-donkerblauw

Automatiseer je huis met Devolo Home Control


Er zijn steeds meer slimme oplossingen beschikbaar waarmee je je huis kunt automatiseren. Waarom zou je moderne technieken ook niet gebruiken om je leven comfortabeler te maken? Hebben nu al zo lang kunnen genieten van alle sciencefiction toekomstbeelden, dat het nu wel eens tijd wordt om al die verwachtingen waar te maken. En gelukkig schieten dit soort automatiseringssystemen als paddenstoelen uit de grond. Je zou bijna door de bomen het bos niet meer kunnen zien! Wij probeerden de Devolo Home Control starterkit uit. Dat is zo’n beetje de absolute basis als het aankomt op dit systeem, met daarin het meest belangrijke onderdeel: het basis station.

Uitbreiden

Het mooie van het Devolo Home Control systeem is dat je het aan alle kanten kunt uitbreiden. In het basispakket zitten de zender (het brein van het systeem, dat alles regelt), een deurcontact en een slim stopcontact. Het deurcontact kun je overigens ook op een raam bevestigen, en reageert op het openen ervan. Naast deze drie elementen kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een rookmelder, een thermostaatkraan, een thermostaat, bewegingsmelders en diverse schakelaars te kopen om je systeem uit te breiden. Daaruit blijkt natuurlijk wel dat het systeem vooral bedoeld is voor het verhogen van het leefcomfort en het beveiligen van je huis.

De installatie

Voor je begint met het een te gast aanschaffen van diverse onderdelen is het heel belangrijk dat je voor jezelf bepaald wat je wil bereiken met het installeren van de Devolo Home Control-set. Want hoewel de prijzen van de verschillende onderdelen niet bijzonder duur zijn, zijn ze natuurlijk wel een stuk duurder dan de normale “handmatige” varianten. De prijs kan flink oplopen! Het installeren van het systeem is gelukkig een fluitje van een cent. Je steekt het Devolo Home Control basisstation in een stopcontact en verbindt hem via een netwerkkabel met je router. Daarna installeer je de app op je smartphone of tablet, doorloop je een paar stappen en ben je klaar voor actie. Jammer genoeg is het basisstation best groot, en neemt het een stopcontact in beslag. Twee, als die stopcontacten wat dicht bij elkaar in de buurt zitten. Iedere accessoire binnen de set krijgt een plekje in de app en kan gekoppeld worden aan een brede verzameling van regels en uitzonderingen. Zo kun je met bewegingmelders bepalen in welke kamers de lampen aan moeten zijn of de verwarming actief moet zijn. Of dat er een lamp ingaat zodra je de voordeur open doet, zodat je zelf niet meer hoeft te zoeken naar het lichtknopje. Handig is ook dat je hierbij een vertraging kunt instellen. Bij het deurcontact (ja, dat je ook op een aan kunt gebruiken) kun je bijvoorbeeld instellen dat een slim stopcontact na een aantal seconden pas aanspringt. Dat zet een eventuele indringer wel aan het denken!

Veilig idee

Met de Devolo Home Control je echt alle kanten op. Het mooie is dat je er mix mee kunt maken van thuisautomatisering en beveiliging. De app bestuurt alle afzonderlijke onderdelen en geeft een goed inzicht in de uitgevoerde handelingen. Het draadloze protocol waarmee de set werkt stuurt niet alleen een signaal dat je naar de afzonderlijke onderdelen, zoals de meeste automatiseringssystemen doen, maar controleert ook of het signaal goed is aangekomen. Dat verzekert een goede werking! Jammer genoeg zijn de beschikbare onderdelen vooralsnog alleen binnenshuis te gebruiken. Het lijkt mij namelijk erg fijn om een signaal te krijgen wanneer de postbode is geweest en de brievenbus heeft opengemaakt. Maar dat is misschien nog iets te ver in de toekomst gekeken!

Conclusie over Home Control starterkit

Een mooie set die eenvoudig in gebruik te nemen is. Via de overzichtelijke app stel je een flink aantal scenario’s in waar je Home Control-accessoires mee kunnen werken. Maar bedenk goed wat je met de set wil bereiken! Door: Score: Devolo Home Control Starterkit krijgt 4.3 van de 5 punten.

Informatie

Home Control starterkit, Devolo Klik hier voor de Website Prijs: 219 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Marian B avatar
    Marian B

    Iets om over na te denken.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.