logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bezocht: attractiepark Mind Mystery


Nederland is weer een nieuwe attractie rijker die je simpelweg bezocht moet hebben. In Horst, Noord-Limburg, vind je namelijk het bizarre en verbluffende Mind Mystery. Alles in dit themapark staat in het thema van gezichtsbedrog, opgehangen aan de overlevering van Siebrandt Jacob van Moelberen. Deze oude uitvinder en ontdekkingsreiziger was in de ban van zwaartekracht en het misleiden van het menselijk brein. Na een mislukt experiment kwam zijn huis ondersteboven te staan en verdween de vreemde man. Gelukkig zijn de ontdekkingen van Siebrandt bewaard gebleven en tentoongesteld in Mind Mystery!

Compact ruim

Al vanaf dat je de deur binnenloopt bij Mind Mystery weet je: hier staat heel wat op me te wachten. Bij een paar stellingen weet je dat eigenlijk nog niet helemaal, maar gelukkig is er genoeg vriendelijk personeel aanwezig om je een handje te helpen bij het uitpuzzelen van vreemde situaties of om je in de juiste positie te zetten, zodat je het effect optimaal ervaart. Na een kort stukje door een sfeervol ingerichte binnenruimte (qua stijl zou ik zeggen: steampunk gemixt met trendy industrieel), waar je alvast een beetje op het verkeerde been wordt gezet, kom je op een binnenplaats aan. Aan de binnenplaats grenzen een aantal andere ruimtes en heb je uitzicht op het enorme huis, dat ondersteboven op het veld staat.

Telkens op het verkeerde been

Wat zo bizar is om te zien in dit geweldig aangelegde attractiepark, is dat je op zo veel verschillende manieren op het verkeerde been kunt worden gezet. Zo vind je in Mind Mystery een aantal opstellingen die je simpelweg versteld doen staan, waarbij lengte ineens helemaal niets meer betekenen, maar ook manieren om je evenwicht flink op de proef te stellen, zoals een schuin hutje, een koker waarbij de wereld om je heendraait en waarbij voorwerpen ineens van kleur lijken te veranderen. Daarbij wordt niet alleen gebruikgemaakt van optische illusies als hologrammen, kunstwerken (veel Escher) en 3D-schilderijen, maar ga je ook aan de slag met puzzels en breinbrekers op de open binnenplaats.


Recensie over Mind Mystery

CooleSuggesties topper

Een attractiepark over optische illusies en bizarre wetenschap – je zou het ook als een geweldig interactief museum kunnen betitelen, maar het is meer dan dat. Leef je uit met de breinbrekende puzzels, loop door het ondersteboven-huis van Siebrandt en verdwaal in een spiegeldoolhof. Er is een fijne variatie aan illusies en puzzels, mysteries en wonderen. Het park is geweldig vormgegeven en ziet er strak uit. Je kunt je hier makkelijk 2,5 uur vermaken met alle activiteiten. Dankzij het vriendelijke personeel is het een leuke en leerzame ervaring.

Score: 9


Informatie

Mind Mystery, Mind Mystery
Meer weten?
Prijs: 9.95 euro.

Meer weten? www.mindmystery.nl. Op zoek naar bijzondere uitjes in Noord-Limburg? Bezoek dan www.liefdevoorlimburg.nl.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.