logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Atlee Pine 4: Spiegelbeeld, David Baldacci

De nieuwste roman van David Baldacci is het hoogtepunt van een episch onderzoeksavontuur van FBI-veldagent Atlee Pine. De boekenreeks volgt haar op een persoonlijke zoektocht naar de waarheid over zichzelf en haar vermiste tweelingzus. Als je de voorgaande drie niet hebt gelezen: daar moet je zeker bij beginnen, anders loop je een hoop tips en antwoorden mis. Beginnen bij het begin, en doorgaan tot het einde.

Bekijk al onze recensies uit de serie over Atlee Pine.

Puzzelstukjes verzamelen

In de loop van de vorige drie boeken heeft Atlee Pine langzaam maar zeker steeds meer ontdekt over de waarheid die haar familie uit elkaar dreven. Het zijn nog al wat duistere en schimmige acties geweest, die vele mensen het liefst onder een kleedje willen schuiven en willen vergeten. In elk van de eerdere boeken zijn nieuwe puzzelstukjes onthuld en ten slotte zal Atlee Pine in dit deel de waarheid ontdekken over wat er van haar zus, Mercy, is geworden. En dat begint met een knaller, want je krijgt zomaar een kijkje in het huidige leven van Mercy Pine! De verhaallijnen lopen in het begin even naast elkaar, maar komen dan bij elkaar door een samenloop van omstandigheden en een speling van het lot. Dit brengt de lang gescheiden zussen weer bij elkaar, vechtend voor hun leven en het leven van Atlee’s vriend, Carol Blum.

Emotionele actie

De sleutel tot Spiegelbeeld is een fijne balans tussen actie en emotie. Vanaf het moment dat we kennis maken met Mercy Pine, leren we haar kennen als een no-nonsense overlever met een klein hartje, die het leven neemt zoals het komt. Op televisie ziet ze een opsporingsbevel van zichzelf, met beelden van vroeger, op het moment dat ze net uit haar gevangenis ontsnapte. Ze weet echter niet waarom ze gezocht wordt en vreest dat ze haar verdenken op de moord van Joe Atkins, haar gevangennemer. Ze begint aan haar vlucht, die haar uiteindelijk terug zal brengen naar haar zus. Terwijl Mercy verder reist, flitst ze in emotioneel geladen details terug naar de overblijfselen van haar vroege leven. 

Bende

Gecombineerd met het reünieverhaal is het verhaal vol actie. Mercy krijgt namelijk problemen in een groezelig motel, wanneer ze een grote man een lesje leert die zijn vriendin kleineert. De man blijkt te overlijden… en broer te zijn van de leider van een rechtse sekte. Hoewel die laatstgenoemde het niet echt hoog ophad met zijn broer, is familie nog altijd familie… en besluit diens dood te wreken. Baldacci’s scènes waarin de drie centrale personages worden achtervolgd en gevangengenomen, zullen je hart zeker sneller doen kloppen. In deze mix wordt een extra sterk vrouwelijk personage gegooid dat zorgt voor extra tempo en een katalysator voor de zussen om samen te komen.


Ga direct naar Atlee Pine 4: Spiegelbeeld op BOL.com.

Recensie over Atlee Pine 4: Spiegelbeeld

Spiegelbeeld is het slotstuk van Atlee Pine’s zoektocht naar haar lang verloren zus. Het verhaal knoopt heel wat losse draadjes bij elkaar en Mercy weet vaak de vinger op de zere plek te leggen als het gaat om de bizarre en vreemde samenloop van omstandigheden die hun verleden omschrijft. De samenkomst van de twee vrouwen is kort en bondig, heftig en wel heel snel beklonken. Misschien iets te snel. De twee hebben namelijk nogal wat voor de kiezen gehad!

Score: 8


Informatie

Titel: Atlee Pine 4: Spiegelbeeld
Auteur:
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 384
Type boek: Paperback
ISBN: 9789400512832
Prijs: 22.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.