logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Atlas obscura voor de jonge ontdekkingsreiziger

De wereld zit vol wonderen, dat zal je niet zijn ontgaan. Maar: waar moet je die wonderen zoeken, waar kun je ze vinden? Het mooie boek Atlas Obscura voor de jonge ontdekkingsreiziger gaat je hier bij helpen. Dat boek neemt je mee over de hele wereld, zoekend naar bijzondere plekjes om te ontdekken.

Natuurlijk of mensgemaakt

Al die plekjes zijn simpelweg in te delen in twee onderdelen: natuurlijke fenomenen of bijzondere elementen die door mensen zijn gemaakt. Denk bij natuurlijke fenomenen aan een uitgebluste vulkaan die je kunt ontdekken, een bijzondere zwemvijver boven aan de Victoria watervallen of de enorme afstanden die blauwe vinvissen afleggen. Of een mysterieuze explosie van ruim 100 jaar geleden, die in Rusland een onuitwisbare stempel heeft achtergelaten! Aan mysterieuze plekken die gemaakt zijn door mensen is er ook geen gebrek. Denk aan bizarre tempels met mummies van monniken, enorme gangenstelsels onder de grond, een museum onder water of een gigantisch hangend klooster in China. Daarnaast zijn er veel mengvormen, zoals verlaten pretparken waar de natuur de macht probeert te grijpen of de gezonken stad van Heracleion.

Informatie en platen

In de Atlas Obscura voor de jonge ontdekkingsreiziger is er een schat aan informatie te vinden in dit boek. Je vind twee bijzondere en mysterieuze plekken per land (en ja, er zijn waarschijnlijk nog wel meer mysterieuze plekken te vinden, maar je moet een keuze maken!). Daarnaast is er nog een indeling per thema, zoals vrolijke geologie, onderwaterwonderen of zoute sensaties. Die lopen dan weer over tee verschillende landen, wat het een leuke mix maakt door het boek heen. Per land vind je bovendien wat algemene informatie over het land – de mysterieuze locatie wordt vergezeld door een sfeervolle en mooie illustratie in kleur, die door het hele boek heen eenzelfde stijl laten zien.

Ga direct naar Atlas Obscura voor de jonge ontdekkingsreiziger op BOL.com.


Recensie over Atlas Obscura voor de jonge ontdekkingsreiziger

Nieuwsgierig zijn is altijd goed. Er is genoeg te ontdekken, zeker als je wat verder van huis gaat kijken. In dit mooi vormgegeven boek reis je de hele wereld rond, zoekend naar die bijzondere plekken. Daarover krijg je tekst en uitleg, met een schitterende illustratie als bonus. De teksten zijn goed afgestemd op de jonge lezers, de onderwerpen (mummies en dat soort lugubere onderwerpen) maar eerlijk is eerlijk: dat trekt wel.

Score: 8


Informatie

Atlas Obscura voor de jonge ontdekkingsreiziger,
Illustrator: Joy Ang
Uitgever: Condor, 120 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789492899477. Prijs: 20.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.