logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Atlas Fallen


Atlas Fallen is een fantasierijke 3D actie-RPG in een uitgebreide open wereld, waarin je uren kunt ronddwalen om de geheimen te ontdekken. Maar pas op, want de wereld zit vol monsters… groot én klein. Gelukkig kun je vertrouwen op de steun van een magische en mythologische sidekick Nyaal, die verstopt zit in je handschoen. Met diens hulp tover je speciale vaardigheden en magische wapens tevoorschijn die ervoor zorgen dat je in deze barre omstandigheden kunt overleven.

Verhaallijn

Natuurlijk heeft een actie-rpg als Atlas Fallen een verhaallijn nodig. En dat is ook zeker aanwezig, hoewel het op alle fronten heel beperkt is. De basis ligt in een conflict tussen een menselijke tiran en een rebellengroep, die wreed wordt verstoord door mysterieuze monsters die de wereld ineens teisteren. Die monsters, wraiths genaamd, zijn door de zonnegod Thelos naar de aarde gestuurd. Je hulpje is één van de weinigen die daar tegenstand tegen kan bieden… maar niet zonder jouw hulp. Je bent dus eigenlijk met twee partijen tegelijk in strijd. Het verhaal is niet bepaald diep uitgewerkt, maar dat geeft ook niet. De korte filmpjes zijn zo een acceptabele afleiding van de felle actie waarin jij je mag storten. Het slechte acteerwerk door de stemacteurs en het feit dat de lipsync niet klopt, maakt het ook geen ramp.

Bekijk de trailer van Atlas Fallen

Coöp avontuur

Het spel zelf steekt prima in elkaar, met alle vertrouwde elementen die je kunt verdienen en verbeteren. Maar het spel komt pas goed tot leven als je hem inzet als een online coöp avontuur, waarin jij en je vriend de wereld kunnen ontdekken en samen kunnen strijden tegen de monsters, schatten ontdekken en zo jouw personage aanzienlijk te verbeteren. Het pluspunt van een coöp is dat je niet alleen meer gebied kunt verkennen, maar dat je ook een stuk sterker bent tegen de grote vijanden die de woestijnachtige wereld is. Dankzij de hulp van een kameraad kun je veel makkelijker zoeken naar al die verborgen schatten en handschoenstukken! Jammer genoeg is er geen couch-coöp beschikbaar… of crossplay.

Vechten

De vele gevechten van Atlas Fallen maken ook zeker indruk. Ze zijn eenvoudig, maar zien er bijzonder fraai uit. Er zit ook een tof systeem achter, waarbij je aanvallen sterker worden naarmate je jouw vijanden vaker raakt. Met het raken van vijanden laat je ook genees-bolletjes aanvullen, die je zeker nodig zult hebben. Gevechten draaien om twee basisaanvallen die verschillend werken op basis van het wapen dat je hanteert. Afhankelijk van het wapen zal ook de bewegingsstijl van je personage veranderen. Daarbij kun je – als je genoeg momentum hebt opgebouwd – krachtige aanvallen uitvoeren waarbij je met beide wapens tegelijk aanvalt of een enorme sprong maakt om je vijanden te bevriezen.


Ga direct naar Atlas Fallen op BOL.com.

Recensie over Atlas Fallen

Atlas Fallen is een degelijke actie-RPG in een open wereld met veel actie en fantastische gevechten. Vooral de grote monsters vormen een flinke uitdaging. Daarnaast kun je ontzettend veel schatten zoeken en opgraven, waarmee je nieuwe gear kunt vinden of middelen om ze te kopen. Het verhaal is niet bepaald sterk, maar dat is ook niet zo erg: soms wil je gewoon knallen. De vele aambeelden in de open wereld zijn je upgradestations en snelreisportalen, wat het spel lekker snel maakt. Er wordt slim gebruikgemaakt van het zand en de coöp-samenwerkingsfuncties zijn geweldig – maar het is even wachten op crossplay.

Score: 8


Info

Atlas Fallen
Uitgever: Focus Home Interactive
Getest op: PS5
Genre: actie-rpg
Prijs: 55 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.