logo-liggend-wit-donkerblauw

Spel recensie: Atlantis Escape, Smart Games


De vakantie is bijna ten einde. Hopelijk heb je niet op het eiland Atlantis gezeten, anders was je misschien een stuk eerder teruggekomen. In Atlantis Escape is dat wel precies de bedoeling: daarbij moet je zo snel mogelijk van het eiland vluchten, voor het onder het wateroppervlak is verdwenen!

Puzzelen tot de uitgang

Zoals je gewend bent met de spellen van Smart Games, is het de bedoeling dat je een puzzel oplost. Daarbij zie je een aantal uitdagingen in een puzzelboekje staan. Stel de beginpositie op en probeer met de overige speelstukken de weg naar de uitgang te vinden. Het beginpunt is telkens hetzelfde: een toren met een enkele trap. Vanuit die grap moet je – middels trapjes, verhogingen en plateaus, naar de uitgang zien te komen die zich in een van de hoeken bevind. Mocht je er niet uitkomen, is er nog altijd de mogelijkheid om in het boekje spieken naar de oplossing.

Mysterieus landschap

Waar Atlantis Escape goed in geslaagd is, is het neerzetten van een mysterieus landschap van waaruit je moet ontspannen. Daarbij is het een beetje jammer dat de plateaus bestaan uit een soort bouwstenen-motief, terwijl dat verder geen nut heeft voor het spel zelf. Het leek mij leuker/aantrekkelijker om met die plateaus juist iets extra’s te doen om het spel nog meer looks te geven.

Ga direct naar Atlantis Escape op BOL.com.


Recensie over Atlantis Escape

Altantis Escape is een geweldig leuk spel, dat er weer in is geslaagd om een unieke stijl neer te zetten. Die stijl had zeker nog extra uitgewerkt kunnen worden. Desondanks is het puzzelen op meerdere niveaus een coole twist, die ze eerder met succes hebben neergezet. Met meer dan 60 puzzels is het een leuke verzameling uitdagingen voor jong en oud.

Score: 7


Informatie

, Smart Games
Genre: puzzel, Tijdsduur: 5 minuten.
Voor 1-6 spelers. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Prijs: 18.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.