logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Je wereld bij de hand met de Asus ZenPad S 8.0


asus-zenpad-8-1 Laten we eerlijk zijn: 10-inch tablets zijn zó 2015! Klein maar fijn is de nieuwe trend. De beeldverhouding komt bovendien veel mooier overeen met een breedbeeldvertoning van bijvoorbeeld Netflix, zodat films beter tot hun recht komen. Het 8-inch tablet van de Asus ZenPad S 8.0 heeft een fikse resolutie van 2048 bij 1536 pixels, waaruit meteen te zien is dat dit het topmodel van Asus betreft. Ook al is de tablet al een jaar oud, hij kan nog zeker mee. De Quad-core processor en 2GB werkgeheugen levert geweldige prestaties, dankzij Android 5.0 heb je ook krachtige functies ter beschikking. Op de 32GB aan opslag kun je meer dan genoeg apps kwijt, mocht dat niet voldoende zijn kun je hem nog altijd uitbreiden met een micro-SD geheugenkaart. Handig voor als je de fotocamera hebt ontdekt: daarmee maak je 8 megapixel foto’s met de hoofdcamera, en zelfs 5-megapixelfoto’s met de frontcamera!

Zenpad in de hand

De tablet is geweldig goed vormgegeven en voelt degelijk aan, waarbij het strakke gespoten metaal met een kunststof (lederlook) strip een goede houvast biedt. Daarbij valt op dat het tablet heerlijk licht is: dat maakt dat je hem zonder problemen een langere tijd in de hand kunt houden. Het Gorilla Glass 3.0 geeft je meteen een gerust gevoel: ook het scherm kan tegen een stootje! Het scherm is ook voorzien van een coating die vingerafdrukken zou moeten weren – en dat blijkt prima te werken. Dankzij de resolutie en de helderheid heb je niet alleen een ontzettend scherp beeld, dat ook in heldere omgevingen prima te bekijken is.

Klinkend

De Asus ZenPad S 8.0 valt ook op door zijn prima geluid. De tablet is voorzien van twee speakers aan de voorzijde, die een helder en ruimtelijk geluid bieden. Het geluid wordt natuurlijk niet gedempt door je handen of een tafel (als de tablet op tafel ligt) maar de kwaliteit zelf is ook zeker dik in orde – zelfs als het volume hoger wordt blijft het aangenaam luisteren. Mocht je meer power willen, dan kun je een externe speaker aansluiten op de 3,5mm koptelefoonaansluiting of natuurlijk via Bluetooth. Dat maakt deze tablet een fijne accessoire, die je zonder problemen een hele dag kunt gebruiken. De accu zou acht uur kunnen meegaan, maar dat hangt natuurlijk erg af van de functies die je gebruikt en bijvoorbeeld de helderheid van het scherm. Asus ZenPad S 8.0 Prijs: 239 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.