logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Asterix – het geheim van de Toverdrank

De bekende stripfiguren Asterix en Obelix nemen je mee in een nieuw avontuur! Dit keer niet in de vorm van een film, zoals de meest recente verfilmingen van Asterix en Obelix-avonturen, maar als 3D animatiefilm, waarbij de vormgeving en stijl van de stripboeken goed in ere wordt gehouden. Hulde daarvoor!

Het verhaal van de Toverdrank

In het begin van de film zie je de oude druïde Panoramix bezig met het maken van zijn toverdrank. Hij blijkt nog behoorlijk behendig en soepel te zijn, voor een man met zo’n lange grijze baard. Toch gaat het mis en valt Panoramix tijdens het plukken van maretakken. Hij trekt zich dat ontzettend aan. Druïdes horen niet van takken te vallen. Hij zal dan wel geen echte druïde meer zijn! En dus doet Panoramix wat hem goed dunkt: hij besluit om de toekomst van hun dorp veilig te stellen en zijn kennis over te dragen aan een jonge druïde. Samen met Asterix, Obelix en de trouwe Idefix, reist hij door het Gallische rijk, op zoek naar een getalenteerde en betrouwbare Galliër aan wie hij het geheim van de toverdrank kan toevertrouwen.  Dat blijkt echter nog lang niet zo eenvoudig, want Panoramix’ rivaal Sulfurix is vastberaden om het geheim te ontrafelen en probeert samen met de Romeinen het plan van de Galliërs te dwarsbomen…

Spannend avontuur

Daarmee is echt een klassiek Asterix en Obelix-verhaal ontstaan, met alle elementen die de stripboeken juist zo leuk maken: gevechten met de Romeinen, een flinke rol voor everzwijnen, behoorlijk wat dommigheid onder de dorpsbewoners (die alleen maar zorgen voor verwarring) en natuurlijk Julius Caesar die een eind wil maken aan het hardnekkige en opstandige volkje in het kleine Gallische dorpje. Daarnaast krijg je in Het Geheim van de Toverdrank een unieke blik in de wereld van de druïdes, wat ik zelf erg leuk bedacht vond, en zie je de vrouwen aan de macht, wanneer alle mannen op zoek gaan naar de opvolger van Panoramix.

Ga direct naar Asterix en Obelix en het Geheim van de Toverdrank op BOL.com.


Recensie over Asterix en Obelix en het geheim van de Toverdrank

CooleSuggesties topper

Na een aantal echte verfilmingen van de stripboeken van ons Gallische tweetal, is het nu tijd voor een tekenfilm. Nou ja – een 3D animatiefilm dan. De stijl en vormgeving zijn geweldig goed in ere gehouden, zonder in te boeten op de moderne animatietechnieken. Daardoor is er een sfeervolle film ontstaan met alle humor en intelligente grapjes die ook in de strips voorkomen. Deze film is grappig, bijzonder, leuk om te kijken en een eerbetoon aan Asterix en Obelix.

Score: 9


Informatie

Titel: Asterix en Obelix en het geheim van de toverdrank
Uitgever: Entertainment One
Tijdsduur: 85 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.