logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Asseta Corsa Competizione, XBOX One


Racegames zijn er in alle kleuren en maten. Hoewel ikzelf het liefst de arcadevarianten speel, kruip ik ook graag achter het virtuele stuur van een simulator. Assetto Corsa Competizione valt binnen dit tweede genre. Wij namen onze XBOX One controller in de hand om het nodige rubber te verbranden. Lukte het ons om heelhuids de finish te bereiken? En waren we geneigd om voor een tweede match te gaan?

Controllerperikelen

Bij het ontvangen van de code (dank daarvoor!) werd al meteen geopperd dat je dit spel het liefst speelt met een stuur. Welnu: die heb ik niet ter beschikking – ik moest het dus doen met een controller. Waarschijnlijk was de ervaring met een stuurtje toch echt beter, met een controller krijg je te maken met een andere dynamiek van spelen, zeker bij een simulator die zich juist op die doelgroep werpt. Jammer, want de game lijkt zich op bepaalde fronten ook juist op die casual gamer te richten. Maar daarover dadelijk meer.

Beperkte content

Assetto Corsa Competizione is relatief goedkoop voor een consolegame, hoewel je wel vaker lagere prijzen ziet bij wat minder bekende productiehuizen. Een deel van die prijs wordt bepaald door het pakket dat je krijgt – en dat is redelijk beperkt. Zeker als je het met andere games vergelijkt. Zo krijg je in de basisgame toegang tot 11 circuits (waaronder het circuit van Zandvoort), en 24 auto’s van 14 verschillende fabrikanten. Ook hieraan zie je dat het spel zich vooral richt op de ervaring van het racen en niet op de arcade-achtige ‘collect ‘em all’-trend waarbij je talloze skins en modellen kunt vrijspelen tijdens het gamen. Opmerkelijker is dat je grotendeels afhankelijk wordt gemaakt van een season pass. Pas na het aanschaffen daarvan krijg je toegang tot extra circuits en voertuigen en krijg je toekomstige content als download erbij. Houdt daar alvast rekening mee bij de aanschaf!

Racen maar!

Het racen zelf ziet er goed uit. De graphics zijn niet briljant, dat zeker niet, maar de ervaring die de game neerzet is wel heel soepel en vloeiend, waardoor je juist dat gevoel van snelheid meekrijgt, zonder alle instellingen hoeft aan te passen voor een optimale ervaring. Je zou kunnen zeggen dat de makers juist wat lager hebben ingezet op de graphics om een zo goed mogelijke speelervaring te leveren. En laten we eerlijk zijn: alleen toeschouwers hebben de rust om te letten op de pixel-perfect achtergronden. Zelf heb je heel andere prioriteiten… zoals je wielen op de weg houden!

Toegankelijke simulator

Wat fijn is aan Asseto Corsa Competizione, is dat het spel deels werkt als een simulator, maar die lat ook weer niet heel hoog legt. Daardoor is het voor casual racers als ondergetekende en beginners ook goed te spelen… als je een stuurtje ter beschikking hebt, welteverstaan. Met een controller is de bediening namelijk niet heel prettig. Daarbij kun je je progressie meten in de carrièremodus, waarbij je steeds nieuwe skills leert en in ieder geval gemotiveerd wordt om genoeg tijd achter het stuur door te brengen. Daarbij is de carrièremodus minder uitgebreid als in andere race simulatoren, wat ik juist als heel prettig ervaarde. Ik wil gewoon racen!

Ga direct naar Asseta Corsa Competizione op BOL.com.


Recensie over Assetto Corsa Competizione

Assetto Corsa Competizione richt zich op de race-simulatormarkt en doet dat vol overgave. Het spel is vooral leuk als je een stuur hebt, met de controller is het lastig sturen en controle houden. Daarmee is de markt voor dit spel flink beperkt. Ook zet het spel flink in op de race-ervaring. Het gevoel van snelheid en de soepele manier van racen gaat voor grafisch vertoon. Een dappere keuze! Ik ben minder blij met de season pass, die nodig is om meer voertuigen en circuits vrij te spelen.

Score: 7


Info

Assetto Corsa Competizione, 505 Games
Xbox One, Arcade.
Prijs: 43.49 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.