logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Artificial intelligence genereert persoonlijke boekentips


We zijn met z’n allen maar wat dol op technologische snufjes en ontwikkelingen. Inmiddels heeft meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens een of meer smart home apparaten in huis staan. Wie had dat een paar jaar geleden gedacht?

Smart home is er om jouw dagelijkse leven slimmer en vooral leuker te maken. Dat geldt ook voor andere ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een online robot die met behulp van artificial intelligence persoonlijke boekentips voor jou genereert? Zelfs dat kan tegenwoordig. In dit artikel lees je er meer over.

Boekentips krijgen op basis van persoonlijk profiel

Echte liefhebbers van lezen vinden het vaak geen probleem om de achterflap van een boek door te moeten nemen voordat ze weten waar het verhaal over gaat. Vandaag de dag draait alles echter om tijd besparen. We zijn immers al druk genoeg met ons sociale leven, ons werk, leuke dingen doen, sporten, vakantie vieren en ga zo maar door. Misschien heb je helemaal geen tijd of geen zin om tijd vrij te maken voor het uitkiezen van een boek dat echt bij je past. Met Dewey, een online robot, is dat verleden tijd. Dewey is namelijk zo slim gemaakt dat hij op basis van een zelf gemaakt persoonlijk profiel kan kijken welke boeken er bij jou passen. Je hoeft dus zelf niet meer te zoeken naar een leuk boek.

Hoe werkt de online robot Dewey precies?

Wat zo bijzonder is aan de software van Dewey is dat je alleen een snelle intake hoeft te doen waarna de online robot precies weet wat jij leuk vindt. Nu vraag je je misschien af hoe dat kan, maar eigenlijk is dat best wel simpel. Met de technologische kennis van nu is Dewey gemaakt, een robot die verschillende algoritmen combineert om zo de beste boeken te kunnen kiezen voor jou. Dat alleen op basis van een paar vragen en antwoorden. Daarmee wordt lezen toegankelijker en vooral leuker. Je hoeft immers zelf geen tijd meer te besteden aan het zoeken van een goed boek waar je echt blij van wordt. Nieuwsgierig geworden? Bekijk Dewey zelf online om kennis te maken met deze toffe ontwikkeling. Voor beginners is er een gratis Dewey abonnement beschikbaar om te kijken of het wat voor je is.

Voor wie is deze artificial intelligence toepassing geschikt?

Je hoeft echt geen boekenverslaafde te zijn om gebruik te kunnen maken van de kennis en het kunnen van Dewey. Iedereen kan een gratis account aanmaken op de website om zo eens te kijken of deze bijzondere dienst iets voor je is. Of je nu 16 jaar bent of al over de 60 jaar bent; er is voor iedereen wat te lezen. Wat extra uniek is aan deze dienst is dat je binnen je eigen profiel subprofielen aan kunt maken. Daarin kun je een snelle intake van je partner, familieleden of vrienden opslaan. Waarom je dat zou doen? Simpel: zo heb je altijd een leuk cadeau paraat dat echt bij de smaak van de ontvanger past. Het geven van een boek kan namelijk best lastig zijn. Met Dewey is dat probleem opgelost!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.