logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Arsène Lupin Puzzelboek

Het is eigenlijk bijzonder om te ontdekken dat er soms een nieuw impuls nodig is om iets ouds weer tot leven te wekken. Zo heeft de Netflix-original serie Lupin er zonder twijfel voor gezorgd dat de oude detectiveverhalen over meesterdief Arsène Lupin weer opnieuw in de kijker komen te staan. Soms als leesboek (zoals Koningin aan zet), maar ook in de vorm van allerlei aanverwante boeken, zoals dit Arsène Lupin Puzzelboek.

Raadsels om op te lossen

De sfeer van het boek wordt goed ingeluid met een prachtige ets op de voorzijde, waarin je een cartooneske weergave van de meesterdief te zien krijgt. Ook in het boek zelf vind je een klassieke styling terug, met sfeervolle illustraties en een fancy afwerkingsrandje in de hoeken van de pagina’s. Zo wordt je van het ene avontuur in het andere geslingerd, met op vrijwel iedere pagina een nieuw raadsel of vraag, die je kunt herleiden uit de tekst (al dan niet aangevuld met een flinke dosis gezond verstand en creatief denken).

Tekstraadsels

Iedere puzzel bestaat uit een verhaal van één of anderhalve pagina, waarin een situatie wordt geschetst en je de nodige aanwijzingen in handen krijgt. Welke je moet kiezen en waarom je daarmee moet werken? Dat is aan jou om te bepalen. Het zijn dus niet zozeer puzzels van het klassieke Denksport-soort, maar raadsels waar je echt even over moet nadenken en moet uitpluizen. Soms zijn het eerder mysteries dan raadsels, met aan jou de opdracht om die op te lossen. Soms moet je daarbij dingen wegstrepen, maar er zitten ook raadsels in die te maken hebben met taal, logica, rekenen, combineren en soms een beetje fantaseren. Mocht je er echt niet uit komen? Dan vind je achterin het boek de oplossingen op een rijtje.


Ga direct naar Arsène Lupin Puzzelboek op BOL.com.

Recensie over Arsène Lupin Puzzelboek

Het puzzelboek van Arsène Lupin zal je op bijzondere manieren aan het denken zetten. Het leuke is dat de opgaven niet worden voorgekauwd, je zult echt even moeten nadenken en de situatie in kaart moeten brengen. Daardoor wordt je brein goed op actief gezet en zul je anders naar de situaties kijken. De raadsels zijn ook lang niet altijd even gemakkelijk om op te lossen (soms zijn de open vragen zo open, dat je met gemak een ander antwoord zou kunnen verantwoorden). De vormgeving, inhoud en uitdagingen zijn goed op elkaar afgestemd: het is een bijzonder puzzelboek en ideaal voor mensen die de bovenkamer graag gebruiken… en die fan zijn van Lupin, natuurlijk!

Score: 8


Informatie

Titel: Arsène Lupin Puzzelboek
Auteur:
Uitgever: MUS Creatief
Aantal pagina’s: 224
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789045328423
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.