logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Armored Core VI Fires of Rubicon


Voor mij persoonlijk was het mijn eerste kennismaking met de Armored Core franchise, en waar kun je dan beter instappen dan in het zesde deel uit de serie? Wij installeerden Armored Core 6: Fires of Rubicon op onze XBOX om in een gigantische mecha-robot te stappen. En dat was wel een ervaring, kan ik alvast melden!

Vette actie

Laten we beginnen met het beste nieuws: het is super tof om in een gigantische robot te stappen om de strijd aan te gaan! De graphics zien er fantastisch uit en het spel hapert geen moment. Dikke klasse daarvoor. Daarbij is de besturing van je mecha goed doordacht en heel eenvoudig. Met de linker-en rechterknoppen en triggers vuur je de respectievelijke wapens af, de joysticks werken zoals in iedere game en de actieknoppen hebben hun vertrouwde functies, zoals springen, ontwijken of de boosterjet. Dankzij die logische bediening is het makkelijk om vol in de actie te duiken en te knokken met je mecha-enemies!

Vechten of vertellen

Het is duidelijk dat de uitgever van Armored Core VI de aandacht op de mecha-gevechten heeft gelegd en minder op het verhaal. De game bestaat namelijk uit vijf hoofdstukken, waarin het verhaal je gaandeweg wordt medegedeeld via radiogesprekken. Via je HUD in de cockpit krijg je jouw missiebriefings door, met kleine snapshots als aankleding. Op zich een prima systeem, maar het is soms wel jammer dat je die verhalen te horen krijgt in het heetst van de strijd… en je kunt je indenken dat er dan bizar weinig aandacht is om even goed te luisteren. Aan de andere kant: heel spannend is het verhaal ook niet en ook zonder die briefings weet je meestal wel wat er van je verwacht wordt op de mijnplaneet Rubicon. Toch merk je dat een verhaal toch wat toevoegt aan de geloofwaardigheid en diepgang van het spel. Het is altijd goed om ergens voor te strijden! En hoewel de keuzes die je in de game maakt bepalen aan wie je loyaal bent, mis je toch die echte connectie.

Tweak je mecha

Een dik pluspunt krijgt de game voor de aanpasbaarheid van jouw gigantische robot. Je kunt echt ieder onderdeel veranderen, variërend van de vier wapens (één voor elke arm en één aan elke schouder) tot je hoofd, schouders, knie en teen aan toe. Op die manier kun je jouw bot tot in de puntjes aanpassen op jouw speelstijl. Ieder onderdeel heeft namelijk zijn unieke eigenschappen, zoals het gewicht, de bepantsering, de gezondheid en de correlatie tussen de onderdelen. Je kunt bijvoorbeeld geen zware wapens aan dunne armpjes vastmaken. Ook zorgt een betere verdediging voor een trager bewegende mecha. Sterkere wapens gebruiken meer energie, waardoor je grotere energie-generatoren nodig hebt. Logisch allemaal, wat het bouwen wel zo eenvoudig maakt. Ook het hele systeem van samenstellen steekt goed en logisch in elkaar. Het is aan jou om voor iedere missie de juiste gear te verzamelen en te combineren!


Ga direct naar Armored Core VI: Fires of Rubicon op BOL.com.

Recensie over Armored Core VI: Fires of Rubicon

Armored Core 6 is een fantastische mecha-actiegame. De actie voelt intens en de hele game laat zich bijzonder intuïtief bedienen. Je stapt zo in, waardoor het spel niet alleen geschikt is voor de hardcore gamer, maar ook voor de casual gamer. Door de vele onderdelen die je per missie kunt kiezen, vormt ieder hoofdstuk een unieke puzzel: welke onderdelen heb je nodig, hoe ziet jouw mecha er uit? De missies zijn heel gevarieerd, maar jammer genoeg krijg je al die informatie als gesproken tekst over je radio. Het verhaal is ondermaats, en dat is bijzonder jammer, maar zoek je een spel met weinig versplide tijd in tussenfilmpjes en ellenlange gesprekken, kun je met Armored Core VI zeker je hart ophalen.

Score: 8


Info

Armored Core VI: Fires of Rubicon
Uitgever: Bandai Namco
Getest op: XBOX Series X/S
Genre: actie
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.