logo-liggend-wit-donkerblauw

Arme Rijk weet niet goed wat hij is


arme-rijk-bette-westera-boek-cover-9789025765606Rijk is een jongen die lang geleden heeft geleefd. Maar vergis je niet: Rijk heeft bijna geen geld. Hij woont samen met zijn moeder in een klein huisje op de dijk, en samen hebben ze bijna geen geld te besteden. Vandaar de titel van het boek: Arme Rijk. Toch hebben ze het niet slecht met zijn tweetjes: ze hebben elkaar en dat lijkt goed genoeg.

Grote zoektocht

Wanneer zijn moeder op sterven ligt is er toch iets wat bij Rijk knaagt. Hij weet namelijk niet zo goed wat zijn plek is in de wereld. Hij heeft alleen met zijn moeder in het huisje op de dijk gewoont, en is nog niet zo wereldwijs dat hij een doel heeft in zijn leven. Op aanraden van zijn moeder trekt hij er op uit. Wanneer hij een prinses red (lees: vind en terugbrengt naar het kasteel) komt hij in aanraking met rijkdom en weelde, luxe en verwennerij. Maar is dat nu wat het leven is?

Beeldend geschreven

Arme Rijk is een verhaal op rijm. Het leest daardoor heerlijk weg, met een mooi ritme in de teksten. De grove en expressieve tekeningen maken het verhaal nog levendiger dan de teksten al zijn, hoewel de harde, expressieve lijnen wel een stijl neerzetten waar je van moet houden. Samen vormen tekst en beeld echter en geweldig verhaal over een jongen die de wijde wereld intrekt en in allerlei bijzondere situaties terechtkomt. Waarbij hij in de verleiding komt om stoute dingen te doen, maar toch trouw blijft aan de waarden en normen die zijn moeder hem heeft bijgebracht. Door alle ervaringen die hij opdoet tijdens zijn reis wordt hij tenslotte de Rijk die hij altijd al had moeten zijn.

Voorleesboek met cd

Achterin het boek ‘Arme Rijk’ zit een cd, waarop de voorgelezen tekst wordt ondersteund door sfeervolle, bijpassende muziek. Een welkome afwisseling. Het geeft kinderen bovendien de mogelijkheid om ook zelf in het boek te lezen, begeleid door het spannende verhaal en muziek.

Conclusie over Arme Rijk

Een spannend verhaal vol grappige en bijzondere avonturen. Rijk valt van de ene in de andere bijzondere situatie en leert daardoor zichzelf kennen. Dankzij de tekst op rijm is het een onderhoudend verhaal, met heel expressieve illustraties. Door: Score: Arme Rijk krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Arme Rijk,
Illustrator: Sylvia Weve Gottmer, 80 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 6 jaar. ISBN: 9789025765606. Prijs: 24.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. rita avatar
    rita

    zo beleef je een boek nog intenser!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.