logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Armageddon Time


Paul Graff is een slungelige, dromerige zesdeklasser in Queens, New York in 1980. Door de film heen zien we hem maar moeilijk uit slaap komen, waarbij zijn hele familie hem uit bed probeert te krijgen met de meest bizarre middelen. Zoals veel autobiografieën is ook dat waarschijnlijk terug te leiden naar een wijsheid die volwassenen aan hun eigen jeugd toekennen: het dubbelzinnig ontwaken voor de dagelijkse dingen, alsook het ontwaken van een puber voor zijn eigen toekomst. Misschien een tikje vergezocht, maar het is wat het is.

Toekomstperspectief

Paul woont bij zijn ouders en oudere broer. Hij brengt veel tijd door met zijn grootvader (gespeeld door Anthony Hopkins), die het gezin ondersteunt in de opvoeding. Paul en zijn grootvader zijn dol op elkaar en Paul beschouwt hem als zijn grootste bondgenoot en wijste adviseur. Als Paul zijn ouders vertelt dat hij kunstenaar wil worden, krijgt hij meteen te horen dat hij liever een vak moet leren. Ze zeggen Paul dat hij niet zo slim is als zijn broer en niet dezelfde kansen zal krijgen. Zijn grootvader geeft hem een ​​set verf, zodat hij zijn dromen kan naleven. Maar zijn grootvader moedigt zijn dromen aan.

Bekijk de trailer van Armageddon Time

Vriendschap

Een andere belangrijke rol in Armageddon Time is weggelegd door Pauls nieuwe vriend, Johnny Davis, de enige zwarte leerling in zijn klas. Johnny droomt ervan om later voor NASA te werken, wat niet bepaald wordt geaccepteerd door zijn omgeving. Ze krijgen een band omdat ze allebei op de eerste dag in de problemen komen, Paul voor het tekenen van een karikatuur van de leraar, Johnny omdat hij voor zichzelf opkomt tegenover de leraar die hem constant kleineert. Samen spijbelen ze tijdens een schoolreisje en hebben ze een fantastische dag in Manhattan… waardoor ze opnieuw in de problemen komen. Paul wordt daarom overgeplaatst naar het chique Kew-Forrest, een privéschool waar Paul een beschermde opleiding kan volgen. Een school waar bijvoorbeeld de familie Trump op heeft gezeten, met duidelijke meningen en richtlijnen. Paul komt hierdoor in een spagaat van vriendelijkheid en verdraagzaamheid. Wie moet hij geloven, met welke normen en waarden moet hij verder in het leven?


Ga direct naar Armageddon Time op BOL.com.

Recensie over Armageddon Time

Armageddon Time is een indrukwekkend verhaal over de jaren 80, waarin kinderen voor moeilijke keuzes staan en de wereld volop in ontwikkeling is. Je leeft een paar maanden mee in het leven van Paul Graff, met de verkiezing van Ronald Reagan als kapstok om het politieke klimaat te schetsen. Paul maakt heel wat keuzes in zijn leven. Sommigen goed, anderen vallen minder goed in de aarde. Verschillende opvoeders komen met andere visies en opvattingen, waar Paul zijn weg in moet vinden. Hoewel de basis van dit verhaal gedegen is en de acteurs geweldige prestaties neerzetten, is het script vaak niet boeiend genoeg om de film te blijven volgen. Vooral de lege personages rondom Paul en zijn gezin zijn daarin opvallend. Zelfs Johnny lijkt een regelmatig aanwezig bijpersoon te zijn, hoewel hem heel wat meer eer zou toekomen. Daarnaast is het geen afgerond verhaal, het is een stukje uit het leven van Paul, waarin hij ontwikkelingen doormaakt, maar nog niet is wat hij later gaat worden. Sociale status, de Amerikaanse droom en veiligheid spelen de grootste rollen in deze film.

Score: 5


Informatie

Titel: Armageddon Time
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 114 minuten
Genre: speelfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.