logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Arlo Ultra 2 4K beveiligingscamera


Je hebt beveiligingscamera’s… en je hebt beveiligingscamera’s. De Arlo Ultra-serie is wel het neusje van de zalm om je huis mee te beveiligen. Het levert een indrukwekkende resolutie van 4K beeldinformatie, maar heeft nog veel meer voor je in petto, zoals HDR, nachtopnames in kleur en een kijkhoek van 180 graden. Of dat nog niet genoeg is, komt dit model zelfs met een eigen opname-apparaat, zodat je niet afhankelijk bent van een clouddienst!

Vormgeving

De Arlo Ultra 4K UHD camera is een geweldige camera om te zien. Hij is strak vormgegeven en heeft een gelikt uiterlijk: zo’n model durf ik wel aan mijn gevel te hangen! Dankzij de hoge resolutie kun je hem ook iets verder van je poort of voordeur afhangen, dankzij de resolutie kun je namelijk ook van ver nog scherp zien wie er op jouw terrein komt. De strakke witte vormen komen goed uit. Aan de voorkant zie je de lens, de microfoon, een luidsprekertje en de opening voor de spotlight. Je bevestigt hem met een magnetische koppeling, die je met één enkele schroef aan de muur vastzet. Onderop vind je een magnetische koppeling om hem op te laden.

4K beeldopname

De Arlo Ultra heeft daarnaast een beperking die meteen zijn kracht is. In tegenstelling tot de Arlo Pro 4 of de Arlo Essential XL kun je de Arlo Ultra 4K namelijk niet koppelen aan je wifi-netwerk. Dat is jammer, maar het verplicht je tot het gebruik van één van Arlo’s sterke punten. Je moet namelijk gebruikmaken van de Arlo Hub, die je dan ook als set kunt kopen. Deze hub regelt de beeldsignalen, maar fungeert bovendien als opnamestation. Je kunt alle gebeurtenissen van deze Arlo beveiligingscamera opnemen, maar ook de beelden van andere camera’s en zelfs van de Arlo Essential deurbel, wanneer je ze koppelt met deze hub. De Arlo Ultra zorgt echter voor 4K opnames, zodat je iedere gebeurtenis tot in de kleinste details in beeld krijgt. Deze beelden zijn zo scherp, dat je makkelijk kunt inzoomen op de beelden. Dat kun je zelfs automatisch laten doen! Die resolutie vraagt overigens wel wat van je camera: een volle batterij zou ongeveer 2 maanden mee moeten gaan.

Eenvoudige installatie

Hoewel je de Arlo Ultra zou kunnen scharen onder een professionele beveiligingscamera, is de installatie ervan echt kinderspel. Via de gratis Arlo app wordt je stap voor stap door het proces geleid, waarbij je eerst de Arlo Hub bekabeld aansluit op je router (of een Powerline-adapter, of een repeater), waarna je de camera koppelt aan je Arlo Hub. Vervolgens schroef je de houder ergens aan de muur… en ben je klaar. Veel omslachtiger kan ik het niet maken. Petje af voor Arlo! Wil je hem niet via een magnetische koppeling aan de muur hangen? Dan kun je er ook voor kiezen om de camera neer te zetten (hij heeft een vlakke onderkant) of via een optionele muurbeugel vast te schroeven. Maar let wel: je zult hem iedere twee maanden moeten nemen om de accu weer op te laden.

Hoe koppel ik mijn bestaande Arlo camera aan de Arlo hub?

Heb je al een Arlo camera en wil je ook die beelden opslaan op de Arlo hub? Dat kan heel eenvoudig. Verwijder je bestaande camera en laat je app opnieuw zoeken naar beschikbare camera’s. Je camera zal direct ontdekt worden. Je krijgt daarbij de mogelijkheid om de camera te koppelen via wifi… of via de hub!

De app als regelcentrum

Natuurlijk speelt de app een centrale rol in het hele verhaal. Hiermee stel je in hoe de camera zich gedraagt en wat je er allemaal mee kunt. Daarmee kun je aangeven op welke tijdstippen de camera’s actief moeten zijn, maar je kunt ook instellen dat hij daarnaast gebruikmaakt van geofencing, zodat de camera actief is wanneer jij fysiek van huis gaat. Je kunt er dan voor kiezen om de spotlight te laten activeren als er een persoon langsloopt, maar niet als hij een voertuig of dier detecteert. Ook kun je smartphonemeldingen instellen, zodat je niet van alle acties een melding ontvangt. Het is een uitgebreide set instellingen. Jammer genoeg zul je voor de meeste slimme functies gebruik moeten maken van een abonnement. De opnames worden namelijk wel opgeslagen op je Arlo Hub, maar je grijpt mis op de AI-functies zoals het herkennen van personen en pakketten. Een abonnement kost 2,99 euro per maand voor één camera en 9,99 euro voor een onbeperkt aantal camera’s.


Ga direct naar Arlo Ultra 4K op BOL.com.

Recensie over Arlo Ultra 4K

CooleSuggesties topper

De Arlo Ultra 4K is één van de meest veelzijdige beveiligingscamera’s die je op dit moment kunt vinden. Het bevat lokale opnamemogelijkheden, een 4K resolutie, een sirene, verlichting, spraakmogelijkheden, een kijkhoek van maximaal 180 graden en nog veel meer. Het toestel steekt oerdegelijk in elkaar en zal je een veilig gevoel geven. De accuduur is wel een dingetje: twee maanden is niet bijzonder lang. Via de app kun je jouw opstelling tot in de puntjes finetunen. Dankzij integraties met bijvoorbeeld Google Assistant kun je direct beelden tonen van je camera op je Google Nest Hub of je smartphone. Wil je investeren in een degelijke camera? Dan is dit een heel fijne oplossing!

Score: 9


Informatie

Arlo Ultra 4K
Adviesprijs: 429 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.