logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Arlo Solar Panel


Heb jij beveiligingscamera’s van Arlo in de tuin hangen? Maak het jezelf gemakkelijker en koppel ze aan een Arlo Solar Panel. Daardoor worden ze het hele jaar door opgeladen door zonne-energie en heb je altijd genoeg stroom in je camera om je eigendommen veilig te houden.

Solar Panel aansluiten

De Arlo Solar Panel laat zich heel eenvoudig aansluiten. Het zonnepaneel beschikt namelijk over de standaard magnetische aansluitkabel. Volgens de documentatie speciaal is ontwikkeld voor gebruik met de Arlo Ultra en de Arlo Pro 3, maar hij werkt ook met nieuwere modellen. Denk daarbij aan de Arlo Pro 4, de Arlo Pro 5 en natuurlijk de Arlo Floodlight. Voor de Arlo Essential heb je een ander zonnepaneel nodig. De kabel zit vast aan het zonnepaneel en klik je dus met een eenvoudige magneet vast aan camera. Je hangt het zonnepaneel op met de meegeleverde wandsteun, waarvoor je drie schroeven moet boren. Daarna kun je het paneel dankzij het balhoofd in iedere gewenste hoek draaien en kantelen. Let er wel op dat je het paneel niet verder dan 2,44 meter van je camera hangt, langer is de kabel namelijk niet (en nee, je kunt hem niet verlengen).

Vormgeving

De Arlo Solar Panel is net als de camera’s voorzien van een moderne, witte behuizing. De randen zijn afgerond en dankzij de afwerking ziet hij er echt premium uit. Het zonnepaneel zelf is afgewerkt met een zwarte rand, waardoor hij wel opvalt in de witte achtergrond. Je kunt overigens ook kiezen voor een volledig zwarte variant. De beugel zit solide aan het zonnepaneel vast en ken je vast van de camera’s (en nee, niet die met de magnetische koppeling dus 😉 ). Zoek wel een geschikte plek voor het paneel: in de volle zon krijg je natuurlijk betere resultaten dan wanneer je hem in een schaduwrijk gebied ophangt… maar daar moet wel de mogelijkheid toe zijn.


Ga direct naar Arlo Solar Panel op BOL.com.

Recensie over Arlo Solar Panel

De Arlo Solar Panel Charger is een goede aanvulling op je Arlo beveiligingssysteem. Het zorgt er voor dat je – afhankelijk van de locatie van het paneel – je camera niet meer handmatig hoeft op te laden, of in ieder geval een stuk minder vaak. De energieopbrengst is prima in orde, met een maximale opbrengst van 2,2W is dat genoeg om je camera weer van nieuwe energie te voorzien. Het enige minpunt is de lengte van de kabel. 2,4 meter lijkt lang, maar om hem netjes weg te werken is het ineens best een afstand. Daarbij kun je de kabel ook niet verlengen, wat erg jammer is.

Score: 8


Informatie

Arlo Solar Panel
Adviesprijs: 50 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.