logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Arlo Pro 5 camera met beter nachtzicht


Arlo heeft een interessante update op zijn populaire beveiligingscamera op de markt gebracht. De Arlo Pro 5 is de opvolger van de Arlo Pro 4, maar komt met een paar slimme en praktische verbeteringen. Ondanks de verbeteringen op het model, heeft deze nieuwe camera dezelfde adviesprijs als zijn voorganger. Laten we er eens kritisch naar kijken.

Vertrouwd jasje

Zodra je de Arlo Pro 5 camera uitpakt, zie je eigenlijk niet veel nieuws. De pilvormige behuizing is verpakt in een wit jasje (zwarte en andersgekleurde ‘sleeves’ komen binnenkort beschikbaar, aldus het merk). Je krijgt in de standaardkit niet de magnetische wallmount, maar een bevestigingssysteem die je met drie schroeven moet vastzetten op de muur, waaraan je de Arlo beveiligingscamera vervolgens kunt vastschroeven. Daardoor wordt hij een stuk minder makkelijk meegenomen door criminelen, maar kost het bevestigen ervan (iets) meer werk. De stevigere wallmount is welkom en bied weer nieuwe mogelijkheden. Op de voorkant vind je de lens, de bewegingssensoren, een microfoon en een speaker. Op de onderkant vind je het magnetische oplaadpunt.

Betere sensor

Hoewel de buitenkant er heel vertrouwd uitziet, zit de grootste verbetering aan de binnenkant. De oude 10-bit camerasensor is namelijk vervangen door een groter, 12-bits exemplaar. Het belangrijkste verschil daarin is dat een 12-bits sensor veel meer kleuren ondersteunt – 68 miljard, om precies te zijn – waardoor de camera onder alle omstandigheden een volledig kleurenspectrum kan vastleggen, ook ’s nachts. ’s Nachts wordt je geholpen door de ingebouwde ledverlichting, die gezichtsdetails tot op 7 meter kan oplichten. Je krijgt dus een veel realistischer beeld van opnames. De opnames zouden meer dan 100x beter zijn dan de mogelijkheden van het menselijk oog. Het gaat hier dus niet om de ‘mooi’-factor, maar om een betere zichtbaarheid en herkennigsmogelijkheden. Dat is precies waar je naar op zoek moet bij het uitkiezen van een beveiligingscamera!

Beeldspecificaties

De camera kan beelden vastleggen in een hoek van maximaal 160 graden, waardoor je jouw hele gevel in één oogopslag kunt vastleggen. De 2K resolutie biedt mogelijkheden om 12x in te zoomen. Dat zoomen gaat digitaal, maar werkt prima voor bewegingen die zich dichterbij de camera bevinden. Je kunt de opnames activeren door beweging of geluid. Je kunt hierbij meldingen ontvangen in de Arlo app, waarbij je de camerabeelden direct kunt inzien. De batterijen zouden 30% langer meegaan, mede dankzij een nieuwe energiebesparende modus. Een prettige bonusfeature is het feit dat de camera zowel 2.4 gHz als de 5 gHz bandbreedte ondersteunt, waardoor je een stabielere en snellere verbinding kunt opzetten met je wifi-netwerk (of op de Arlo Hub).

Geluid

De Arlo Pro 5 beschikt ook over een microfoon en een luidspreker. Daardoor kun je communiceren met de persoon die voor de camera staat. De tweerichtingsaudio werkt prima, je kunt zelfs tegelijk praten en luisteren. Daarnaast neemt de microfoon al het geluid op dat zich voor de lens afspeelt. Deze beelden worden opgeslagen in de cloud (met het bijbehorende Arlo Secure-abonnenent (vanaf 3,99 euro per maand per camera, of 10,99 euro per maand voor een onbeperkt aantal camera’s). Je kunt de beelden ook opslaan in de hub, maar dan grijp je mis op de mogelijkheid om het detectiegebied aan te passen en slimme meldingen te ontvangen, zoals het detecteren van pakketten, dieren, voertuigen of personen. De luidspreker kan ook gebruikt worden als schelle sirene, om kenbaar te maken dat er problemen zijn.


Recensie over Arlo Pro 5 beveiligingscamera

Arlo laat zien dat hun producten nog altijd volop in ontwikkeling zijn, en dat je nog altijd verder kunt dan waar je was. De nieuwe sensor levert betere beelden op, wat vooral in de avond en ’s nachts merkbaar is (maar ook overdag zie je verschil tussen het oude en het nieuwe model). De nieuwe energiebesparende modus is een prettige aanvulling op de levensduur van de batterij, zeker omdat je dit model vastschroeft aan de muurbeugel is hij wat minder makkelijk los te pakken en op te laden. Het feit dat je dit maar een één of twee per jaar hoeft te doen, is een prettige bijkomstigheid. Je kunt er bovendien nog altijd een zonnepaneel aan koppelen, die je via het magnetische oplaadpunt aan de onderkant aan de camera koppelt.

Score: 8


Informatie

Arlo Pro 5 beveiligingscamera
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 249.99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.