logo-liggend-wit-donkerblauw

Film review: Archenemy

Op straat heb je heel wat vreemde snuiters rondlopen. Dronkenlappen die het geloof verkondigen, tegen vogeltjes praten of denkbeeldige vrienden hebben. In de futuristische wereld van Hamster, een energieke jongen die het helemaal wil maken als social influencer, gaat het verhaal een bijzondere kant op. Hij maakt kennis met Max Fist, een man die zijn vuisten stuk slaat op muren en zijn levensverhaal in geuren en kleuren verteld… in ruil voor een goede borrel. Max Fist is het onderwerp van Archenemy.

Andere dimensie

Het verhaal van Archenemy draait om Max Fist, die bij hoog en laag beweert uit een andere dimensie te komen. Daar zou hij superkrachten hebben gekregen om het op te nemen tegen zijn aartsvijand. Toen zij The Void wilde activeren, is Max Fist doorgesluisd naar onze dimensie… waar hij het zonder superkrachten moet doen. Hamster ziet een mooi verhaal in Max Fist en paait hem met bier tot het vertellen van zijn verhaal. Er bloeit een best mooie vriendschap tussen de wereldvreemde Hamster en de doorgewinterde Max. Maar echt geloven doet natuurlijk niemand zijn verhaal.

Heldendaad

Toch steekt er een echte held in Max Fist. Wanneer Hamsters zus, Indigo, een zak geld steelt van een collega-drugsdealer, is er spreekwoordelijke stront aan de knikker. De andere drugsdealers, aangestuurd door The Manager, komen achter Indigo en Hamster aan. Maar ze hebben niet op Max gerekend, die – laten we wel wezen – zo gek is als een deur. Hij gebruikt een deel van het geld om wapens en een geïmproviseerd pantser te kopen. Met zijn drietjes gaan ze de strijd aan met enkele drugsbendes en hun baas, de Manager. Maar heeft dit drietal wel genoeg in huis om het hoofd te bieden aan zoveel geweld?

Geregisseerd door Adam Egypt Mortimer met Joe Manganiello, Skylan Brooks en Zolee Griggs.

Trailer Archenemy

Benieuwd naar de film Archenemy? Bekijk hier alvast de trailer!

Ga direct naar Archenemy op BOL.com.


Ga direct naar Archenemy op BOL.com.

Recensie over Archenemy

Archenemy is een spannende film, die eerst wat zacht en mild begint. De meest brute scènes bevinden zich in de vervreemdende psychedelische jaren-80 animaties, dat de herinneringen van Max Fist moeten verbeelden. In de tweede helft van de film begint het verhaal echt op gang te komen, vanaf het moment dat Indigo de zak met geld in bezig krijgt. Onder dreinende muziek, schelle animaties die de zon bijna doen verbleken en een wel heel abrupt einde is het wachten op het vervolg van de film – want het slot van de film zet alle deuren open voor echte superhelden! De mix tussen film en animatie is goed gekozen, maar had wat meer op elkaar mogen aansluiten. Het felle roze/blauwe stijltje van de animaties staat in te schril contrast met de grauwe wereld in de film zelf.

Score: 7


Informatie

Titel: Archenemy
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 90 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou: