logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Apps om het jaar goed te beginnen

Uit de beste apps en games kun je op de een of andere manier wel iets halen. Of je nu je huishoudboekje op orde wilt krijgen, een paar kilo’s kwijt wilt of op zoek bent naar een nieuwe sportieve uitdaging. In de App Store van Apple vind je precies wat je nodig hebt om op een leukere, handigere of makkelijkere manier je doel te bereiken.

Motivatie om in beweging te komen

Als je je conditie wilt verbeteren, een specifiek trainingsdoel voor ogen hebt of gewoon wat meer wilt bewegen, kun je met deze apps je hartslag omhoog krijgen en aan je nieuwe ik werken.

 • Nike Run Club: Deze app op je Apple Watch is je ideale hardloopmaatje. Je beschikt over alle benodigde functionaliteit om betere prestaties neer te zetten, zoals de mogelijkheid om je hardlooprondje via gps bij te houden, audiobegeleiding en een op jouw doel afgestemd trainingsschema.
 • SmartGym: Altijd je sportschoolprestaties bij de hand. Heb je er genoeg van om een geprint work-outschema mee te nemen naar de sportschool of je prestaties in de Notities-app te noteren? Dan is SmartGym de ideale app voor jou, want die heeft daar een heel elegante en simpele oplossing voor.
 • Asana Rebel: Sporten waar en wanneer je maar wilt. Deze app bevat work-outs voor als je wilt afvallen, sterker wilt worden of aan je conditie wilt werken, maar bijvoorbeeld ook bewegingsmeditaties. Kortom, met Asana Rebel gaat je conditie erop vooruit, voel je je beter en vind je elke dag opnieuw de motivatie om er even flink tegenaan te gaan.
 • Seven: Conditie opbouwen is nog nooit zo simpel geweest. En ook nog nooit zo leuk. De wetenschappelijk onderbouwde trainingen in Seven zijn bedoeld om in zo min mogelijk tijd maximaal voordeel uit je work-out te halen.

Het nieuwe jaar goed beginnen met meer rust in je hoofd

De feestdagen kunnen aardig wat stress opleveren. Dan kan het goed zijn om even pas op de plaats te maken en je hoofd tot rust te laten komen, zodat je je daarna beter voelt.

 • Meditopia: Mindfulness, meditatie en muziek om lichaam en geest tot rust te laten komen.
 • Headspace: Laat de stress varen zodat je beter slaapt en ontspan met behulp van geleide meditaties en mindfulnesstechnieken die voor meer rust en balans in je leven zorgen. Dat kost je maar een paar minuten per dag.
 • 10% Happier: Wil je beter slapen, bewuster in het leven staan, de relatie met de mensen om je heen verbeteren en zo’n tien procent gelukkiger worden? Met de geleide meditaties, video’s en content om in slaap te vallen kun je je eigen meditatieroutine samenstellen of uitbouwen.
 • Endel: Gepersonaliseerde soundscapes die je lichaam en geest in staat stellen om zich voor de volle honderd procent te richten op wat je wilt gaan doen.

Een goed humeur is goed voor je gezondheid

Iedereen wil graag gezond blijven, zowel lichamelijk als mentaal. Dat kan op allerlei manieren. Met deze vrolijk stemmende apps krijg je vanzelf een goed gevoel over de kleine veranderingen die je in je leefpatroon aanbrengt.

 • Lifesum: Persoonlijke voedingstips, een manier om je eetgewoonten bij te houden, een calorieënteller en gezonde recepten, allemaal in één app.
 • WaterMinder: Een handige, intuïtieve app om bij te houden hoeveel water je drinkt. WaterMinder stuurt je op basis van je gewicht of het doel dat je jezelf hebt gesteld een herinnering om even wat water te drinken.
 • MealPrepPro: Ben je op zoek naar een gezond, lekker en simpel klaar te maken weekmenu, zodat je altijd goed eet zonder dat het saai wordt? Dan is dit de app voor jou.
 • Sleep Cycle: Door je slaappatroon bij te houden en dat te laten analyseren, kun je voor een betere nachtrust zorgen. Dat komt je gezondheid ten goede.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.