logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Apples van Oranje: Apple goes orange voor koningsdag

Ben jij al klaar voor koningsdag? Het is al bijna zo ver, maar je hebt nog even tijd om je helemaal voor te bereiden! Daarbij word je ook aan alle kanten geholpen met tips en trucs – ikzelf ben daar geen uitzondering op 🙂 maar ik wil je even iets heel leuks (en cools) laten zien. Apple gaat namelijk oranje! Speciaal voor Koningsdag is de Appstore ingericht met een oranje thema. Daarin zijn praktische apps gecombineerd met grappig gevonden apps, maar ook met een drietal muziekstreams die je gewoon móet luisteren morgen!

Muzikale koningsdag

Op Apple Music vind je namelijk drie samengestelde muzieklijsten die je niet mag missen. Ze staan gewoon op de dienst, je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je de lijst ineens kwijt bent, maar de thema’s zijn wel heel scherp gevonden.

  1. Muziekroyalty is een lijst die koninklijkheid uitademt. Denk aan verwijzingen in de naam of in de artiest, zoals Prince of Carole King, maar ook Two Princes en King of the World komen voorbij. Een gave lijst met veel verschillende genres!
  2. Vorstelijke beats staat vol internationale hits van de beste DJ’s, die stuk voor stuk uit Nederland komen. Want als we ergens groot in zijn, dan is het wel knallen op een party! Je vind tracks van Tiësto, Martin Garrix, Afrojack en nog veel, veel meer.
  3. Oranje Boven is perfect voor de late uurtjes. Als je eigenlijk niet meer kunt zingen omdat je stem aan gort is, maar daar helemaal geen erg meer in hebt. Klassiekertjes uit de Nederlandse popcultuur, van André Hazes (senior en junior), Guus Meeuwis, Stef Bos, Raccoon, en nog veel meer. Lekker meezingen geblazen!

Handige apps

Natuurlijk heb je jouw iPhone op zak, welk model dat ook is. En je kent het credo: there’s an app for that! Ik zal er een paar voor je uitlichten:

NS Reisplanner Xtra: op Koningsdag zijn er aangepaste dienstregelingen. Als je naar een andere stad gaat, is het dus wel praktisch dat je op tijd bent en geen overstap mist.

Tikkie: Heb je een paar rondjes gegeven en merk je dat niemand dat ook doet? Deel dan een tikkie uit! Niet letterlijk, maar via een app. Daarmee maak je een betaalopdracht, waarbij je aangeeft wie zo’n betaalopdracht moet krijgen. Of spreek van te voren af dat 1 iemand voor de avond betaalt en dat de rekening later verdeeld wordt – da’s nog beter.

Zenly: Wil je weten waar je vrienden uithangen? Dan is Zenly een praktische app. Daarmee houd je contact met je vrienden. Je bepaalt zelf met wie en op welke momenten (natuurlijk) maar het is wel een leuke manier om even met elkaar af te spreken of elkaar te treffen. Zou toch zonde zijn om elkaar net mis te lopen, nietwaar?

Camera: Zit je midden in het feestgedruis, maak dan van de gelegenheid gebruik om coole foto’s te schieten en te delen met de rest van de wereld!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.