logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Apple maakt Pencil toegankelijker


Apple heeft iets nieuws! Ze komen met een goedkopere pen, de Apple Pencil. Nu kunnen iPad-gebruikers nog meer keuze hebben. Deze nieuwe Apple Pencil is super precies, mega snel en reageert zelfs op kanteling, wat ‘m perfect maakt voor notities, schetsjes, het bijhouden van je dagboek en nog veel meer. Het design heeft een matte finish en een platte zijkant, zodat de Apple Pencil magnetisch vastklikt aan de zijkant van je iPad en opgeladen kan worden via USB‑C. Gaaf hè? Vanaf begin november kun je ‘m scoren!

Meer keus met betaalbaardere Apple Pencil

De Apple Pencil zet de grenzen van creativiteit nog verder op en maakt de mogelijkheden van de iPad nog groter. En dat allemaal zonder dat je je bankrekening hoeft te plunderen! Je kunt ‘m gebruiken met alle iPad-modellen die een USB-C-poort hebben. Met de nieuwe Apple Pencil kun je jouw iPad helemaal naar je eigen smaak aanpassen.

Digitale-inktkwaliteit, pairen en opladen

Apple Pencil is nauwkeurig, snel en kantelgevoelig, net als de Apple Pencil (1e en de 2e generatie). De nieuwe Apple Pencil werkt perfect met iPadOS-features als Schrijven en ‘Snelle notities’ en is ook ideaal om in Freeform met anderen samen te werken. In combinatie met M2-modellen van iPad Pro ondersteunt de nieuwe Apple Pencil de hover-feature voor tekenen met een nog grotere nauwkeurigheid. Opladen gaat wat anders dan voorheen: de pen beschikt over een verschuifbaar kapje, waaronder een USB-C-poort zit. Met een een USB-C-kabel kun je de pencil koppelen en opladen. Eenmaal magnetisch vastgeklikt aan iPad gaat de nieuwe Apple Pencil in sluimerstand voor een maximale batterijduur.

Apple Pencil-modellen

De nieuwe Apple Pencil (95 euro) is het betaalbaarste model en daarmee ideaal voor dagelijks productief en creatief gebruik. Dankzij het opladen en pairen via USB-C past de nieuwe Apple Pencil geweldig bij iPad (10e generatie) en werkt hij ook met alle iPad-modellen met USB-C-poort, zoals iPad Pro, iPad Air en iPad mini.

Apple Pencil (1e generatie, 119 euro) ondersteunt drukgevoeligheid. Apple Pencil (1e generatie) werkt met iPad (10e generatie), en is door de Lightning-poort op iPad (9e generatie) ook gemakkelijk op dat model aan te sluiten voor pairen en opladen. Heb je al een Apple Pencil (1e generatie)? Dan is de USB-C-naar-Apple-Pencil-adapter afzonderlijk verkrijgbaar voor € 10.

Apple Pencil (2e generatie, 149 euro) biedt mogelijkheden voor professionele workflows door drukgevoeligheid, dubbel tikken en de hover-feature van Apple Pencil op iPad Pro-modellen met M2. Apple Pencil (2e generatie) is compatibel met iPad Pro, iPad Air en iPad mini-modellen, heeft een matte afwerking en een platte zijkant voor magnetisch pairen en opladen.

Verschillen tussen de Apple Pencils

iPadOS 17 maakt iPad nog persoonlijker en veelzijdiger

Met iPadOS 17 wordt iPad nog persoonlijker, sneller en efficiënter:

  • In Notities zijn er nieuwe manieren om pdf’s in te delen, te lezen, van aantekeningen te voorzien en ermee samen te werken, en je kunt snel notities aan elkaar koppelen.
  • Freeform krijgt nieuwe tekentools en bevat nu ook ‘Follow Along’ voor mensen die met elkaar samenwerken.
  • Het vernieuwde toegangsscherm benut het hele display van iPad voor nieuwe manieren om iPad naar wens in te richten, met prachtige achtergronden, nieuwe manieren om je favoriete foto’s te laten zien en opvallende lettertypen en kleuren voor datum en tijd.
  • Interactieve widgets laten informatie op een nog handigere manier zien, en je kunt met slechts één tikje meteen vanuit het toegangsscherm of beginscherm je taken laten uitvoeren.
  • De zoekfunctie van Berichten is vernieuwd en er zijn nieuwe manieren bijgekomen om je te uiten, zoals nieuwe emoji-stickers en de mogelijkheid om Live stickers te maken door onderwerpen uit foto’s te lichten.
  • Vanaf later dit jaar biedt de automatische invulfunctie de mogelijkheid formulieren in te vullen door snel namen en (e-mail)adressen over te nemen uit Contacten.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.