logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Een appartement in Parijs, Guillaume Musso

Een appartement in Parijs - Guillaume MussoDoor een misverstand worden twee mensen gedwongen enkele dagen met elkaar door te brengen. De Britse politieagente Madeline heeft een appartement in Parijs gehuurd om tot rust te komen na een zelfmoordpoging. Door een dubbele boeking moet ze het appartement delen met Gaspard, een schrijver die het liefst mensen uit de weg gaat. Gaspard is naar het rustig gelegen appartement gekomen om een nieuw toneelstuk te schrijven. Parijs zelf haat hij, dus hij wordt zo gedwongen om aan zijn toneelstuk te schrijven.

Het appartement van Sean Lorenz

Madeline gaat verhaal halen bij de verhuurder; de galeriehouder Benard Benedick. Hij was bevriend met de kunstenaar Sean Lorenz, die een jaar geleden overleden is. Als erfgenaam verhuurd hij het appartement van Lorenz. Wanneer Madeline vragen stelt over Lorenz en laat vallen dat ze politieagente is (geweest), nodigt Benedick haar uit voor het diner. Hij verteld haar over het leven van Lorenz. Ondertussen komt Gaspard in het appartement meer te weten over Lorenz door een van de boeken in de boekenkast. Een boek over Lorenz, de kunstenaar.

Samen op onderzoek uit

Zowel Madeline als Gaspard is geboeid door het leven van Lorenz. Gebroken door de moord op zijn zoontje is hij overleden. En dan is er nog het verhaal dat Lorenz drie schilderijen nagelaten heeft, maar die zijn spoorloos. Gaspard en Madeline besluiten samen uit te zoeken wat er gebeurt is met de schilderijen. Ze spreken met de psychiater van Lorenz, uiteraard met Benedick en ook met Pénélope – Lorenz’ vrouw. Zelfs de man van de winkel met verfbenodigdheden wordt in het kader van het onderzoek ‘verhoord’. Al speurend weten Madeline en Gaspard niet dat dit onderzoek hun levens voorgoed zal veranderen…


Recensie over Een appartement in Parijs

Bij het lezen van het boek wordt je meegenomen in het leven van de kunstenaar Lorenz door het onderzoek van Madeline en Gaspard. Maar stiekem wordt je ook meegenomen in de levens van de twee onderzoekers die 5 dagen een appartement in Parijs delen. Het boek heeft een onverwacht einde voor alle partijen.

Score: 7


Informatie

Een appartement in Parijs,
A.W. Bruna uitgevers, 284 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789400509627. Prijs: 17,50 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.