logo-liggend-wit-donkerblauw

Speel Apex Legends op de Nintendo Switch vanaf 9 maart

Terwijl Season 8 – Mayhem deze week van start is gegaan, hebben EA en Respawn Entertainment met trots aangekondigd dat Apex Legends vanaf 9 maart wereldwijd beschikbaar zal zijn voor Nintendo Switch, waarmee de revolutionaire battle royale-game een nieuwe manier van spelen introduceert: op een handheld console!

Games omzetten naar de Nintendo Switch

Het omvormen van de game is nog niet zo eenvoudig. Naast het feit dat de Switch gebruikmaakt van andere componenten voor het tonen van beeld en het laten horen van geluid, is ook de afmeting van de draagbare console een dingetje. Je moet nog wel lekker kunnen spelen op het kleine, draagbare scherm! Samen met Panic Button, een team van ontwikkelaars dat bekend is met het werken met games op de Nintendo Switch, maken ze Apex Legends speelbaar op het kleinste scherm tot nu toe, met compatibiliteit via cross-platform play. Zo willen de gameproducenten nog meer nieuwe spelers verbinden via nog meer platforms. Het jaar 2021 zal spelers blijven enthousiasmeren en verrassen: Respawn wil de schaal van de Arena vergroten zodat mensen op meer manieren tegen elkaar kunnen strijden en nieuwelingen nog meer redenen krijgen om te komen spelen.

Apex Legends is free-to-play en op dit moment beschikbaar op de PS4, PS5, XBOX One en XBOX Series X en S en op de PC via Steam en Origin.

Meer opslag

En met een nieuwe game komt misschien ook de wens om meer opslag te creeëren in je Switch. Western Digital is hiervoor een partnerschap aangegaan met Respawn Entertainment en komt met een ​​speciale Apex Legends-geheugenkaart voor de Nintendo Switch. De microSDXC-kaart heeft een opslag van maar liefst 128 GB en biedt gamers uitgebreide opslagoplossingen voor de battle royale game die op 9 maart in de Nintendo eShop verschijnt. Zowel aan bestaande fans als spelers die voor het eerst meedoen aan de Apex Games biedt de microSDXC-kaart de extra ruimte die ze nodig hebben om meer avonturen of uitdagingen aan te gaan op hun Nintendo Switch. 

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou: