logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: AOC U32P2 4K monitor

Het is niet altijd eenvoudig om een goed werkplek in te richten. Zeker in het tijdperk waarin we veel thuiswerken, naast werk op kantoor, krijg je al snel te maken met een soort belangenverstrengeling. Waar zet je jouw werkcomputer neer? En hoe zorg je dat die zowel ergonomisch als functioneel is, maar ook binnen het totale plaatje past? Wij maken van een nood een deugd en gingen aan de slag met de AOC U32P2: een 32-inch beeldscherm met 4K resolutie.

Geschikte 4K monitor

Laten we voorop stellen dat deze monitor – zeker binnen het segment 4K-modellen – een middenmoot is. Er zijn goedkopere monitoren met deze resolutie, maar gezien de functies (een verstelbare voet, bijvoorbeeld, twee ingebouwde speakers en een fraai aantal aansluitmogelijkheden) is deze monitor zijn geld zeker waard. Hij is echter niet zo geschikt voor heftig gamen: de monitor ondersteunt geen HDR (wat voor games een leuke gimmick is) en de beeldverversing blijft steken op 60Hz. Dat is genoeg voor casual gamen, maar voor serieuze semi-pro gamers is het aan de matige kant. Wij vonden echter de perfecte plek voor deze monitor in ons thuiskantoor annex relaxcorner. Fotografen en beeldbewerkers zullen eerder een scherm met 10-bit kleurweergave kiezen, in plaats van de 8bit kleurweergave van deze monitor – maar voor de gemiddelde gebruiker is dit perfect.

Robuust uiterlijk

Wij vonden het uiterlijk van deze imposante monitor een fraai pluspunt. Hij is strak uitgevoerd met een zwart geborsteld aluminium behuizing, wat hem een serieus uiterlijk geeft. De rand is echter subtiel genoeg (hij is nagenoeg frameloos, behalve aan de onderkant) om weinig op te vallen als je films kijkt of games speelt. De voet is verstelbaar in hoogte en kantelbaar, wat de ergonomie ten goede komt. Voor het werken kantelen we de monitor een beetje, zitten we op een stoel in dezelfde hoek van ons huis, is het scherm groot genoeg om nog altijd te kunnen zien – en door de monitor dan weer recht te kantelen is de kijkhoek perfect. De kijkhoek is 178 graden, wat in ieder geval geen beperking mag opleveren. Knappe jongen die in een hoek van 45 graden lekker comfortabel naar een beeldscherm kijkt, toch?

Aansluitmogelijkheden

In onze werkhoek hebben we een computer staan en twee consoles. Precies genoeg om aan te sluiten op de ingebouwde displayport en de twee HDMI 2.0-poorten. De monitor detecteert zelf van welk apparaat informatie komt en schakelt daar op over. WIl je handmatig schakelen? Dan kun je gebruikmaken van de bedieningsknoppen op de voorkant van het toestel. Dankzij de 4K resolutie en het imposante formaat kun je makkelijk twee schermen naast elkaar plaatsen, zeker als je werkt op de standaard resolutie. Vergroot je de weergave naar een iets aangenamere 150% (en dat is wel afhankelijk van de afstand tussen jou en je beeldscherm), dan is die twee vensters naast elkaar een tikje krap. Het geluid van de ingebouwde speakers is prima voor videoconferencing en een incidenteel filmpje, maar voor wat beter geluid sluit je liever een speakerset aan op de 3,5mm koptelefoonaansluiting van de monitor. Als bonus krijg je een ingebouwde USB-hub in de monitor ingebouwd, waarbij je – na wat zoeken – een viertal USB-poorten ontdekt op de achterkant van je monitor. Niet de meest toegankelijke poorten, maar wel praktisch voor het structureel koppelen van bijvoorbeeld een webcam of een USB-stick voor extra opslag.


Recensie over AOC U32P2 4K monitor

CooleSuggesties topper

Met de AOC U32P2 4K monitor haal je een geweldig beeldscherm in huis. Het heeft een geweldige prijs-kwaliteitverhouding en levert precies wat het belooft. Als je een beetje slim omgaat met je kabels heb je bovendien een geweldige flexibel beeldscherm in huis en tover je die thuiswerkplek in om tot een gamecorner waar je ook films kijkt kijken als je niet aan het werk bent. AOC levert alles wat je nodig hebt, zonder al te veel toeters en bellen. Het enige minpunt is eigenlijk dat er geen kabelbeheer in de voet verwerkt zit: een kabelgootje zou prettig zijn geweest, hoewel de sleuf in het midden wel gebruikt kan worden om de kabels in goede banen te leiden. Minpunten zijn het ontbreken van HDR en de verversing van ‘slechts’ 60Hz, maar dat is voor fijnproevers. Voor alle andere gebruikers heeft deze monitor alles in huis!

Score: 9


Informatie

AOC U32P2 4K monitor
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 449 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.