logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: AOC GH300 gaming headset

AOC ken je waarschijnlijk vooral van de monitoren – die zich vooral richten op gamers. Maar wist je dat het merk zich ook bezig houdt met gamingheadsets? Wij probeerden de AOC GH300 uit, waarmee het merk een model op de markt heeft gebracht die vooral interessant is voor mensen met een wat beperkter budget. Met een prijs van iets meer dan 50 euro is het zeker een scherpgeprijsd model. De vraag is: tegen welke concessie is die prijs zo laag gehouden?

Ontwerp

De AOC GH300 gaming headset is solide en robuust gebouwd. Hij heeft een degelijke stalen band die over je hoofd valt, waarbij je aan beide uiteinden een kunstleren oorschep aantreft. De oorschelpen zijn voorzien van een oplichtend AOC, in alle kleuren van de regenboog. Let ook op de afwerking met metalen gaas, die de headset een stoer uiterlijk geeft. Ook boven op de hoofdband vind je het AOC-logo terug als een reliëf. Daardoor ziet de koptelefoon er stevig en ook wel duurder uit dan hij in feite is, zeker omdat de oorschelpen zelf van kunststof zijn.

Voor pc-gamers

Nu is de AOC GH300 echt voor pc-gamers. Je sluit hem via een USB-kabel aan op je computer, waarna de ingebouwde geluidskaart zijn ding doet. Dankzij die geluidskaart geniet je van 7.1 geluid die door de comfortabele oorschelpen klinkt. Daarvoor moet je wel de AOC Audio Center-software op je computer installeren, maar dat is geen bezwaarlijk obstakel. De software zelf ziet er karig en weinig imposant uit. Ofwel: ontzettend oubollig! Het lijkt alsof het met MS DOS in elkaar is geknutseld. Maar: de software levert wel de gewenste resultaten en genoeg instelmogelijkheden om het volume van je microfoon in te stellen, de RGB-verlichting te regelen… en de 7.1 geluidsinstellingen aan te zetten.

De geluidskwaliteit

Het bereik van de koptelefoon loopt van 20Hz tot 20kHz, wat een net bereik is. Nu is dat bereik natuurlijk niet alles: het is grotendeels afhankelijk van wat de fabrikant er mee doet. En dat is best prima. De AOC GH300 beschikt over een fraaie bas en goede hoge tonen. Hoewel het geluid wat voller en vooral helderder mocht zijn, is het zeker acceptabel en prima in orde voor dit prijssegment. Het klinkt wat vlak, maar daar hebben meer headsets binnen dit segment last van. Spraak loopt via de afneembare microfoon, die je dicht bij je mond kunt buigen. Deze microfoon neemt weinig op van de omgevingsgeluiden, waardoor je goed hoorbaar bent. Op de koptelefoon vind je bedieningselementen voor het volume, het muten van de microfoon en het in- of uitschakelen van de ledverlichting.


Recensie over AOC GH300 gaming headset

De AOC GH300 is absoluut geen slechte headset voor pc-gamers. Voor een zacht prijsje geeft de headset prima geluid en is hij ook nog eens buitengewoon comfortabel om te dragen – een groot pluspunt! Het is een goede keuze voor mensen met een beperkt budget. Hij ziet er bovendien best premium uit, wat ook een pluspunt is binnen dit segment. Grootste nadeel is de software, waarbij je na het starten echt afvraagt of je de juiste software hebt geïnstalleerd… of de Windows 3.1 versie.

Score: 7


Informatie

AOC GH300 gaming headset
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 60 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.