logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nieuws: AOC GAMING Q27G4X breekt snelheidsrecords


AGON by AOC heeft de AOC GAMING Q27G4X aangekondigd. Deze monitor behoort tot de G4-lijn en is voorzien van een 27 inch (68 cm) Fast IPS-paneel, een QHD-resolutie (2560 x 1440) en Adaptive-Sync-ondersteuning. Daarnaast beschikt de Q27G4X over een verversingssnelheid van 180 Hz en een snelle reactietijd tot wel 1ms GtG.

Strak ontwerp

Net als de andere modellen binnen de G4-lijn, heeft de Q27G4X een volledig nieuw, gestroomlijnd ontwerp. Geïnspireerd op een stealth-vliegtuig bevat het ontwerp scherpe lijnen en driehoekige vormen. De monitor heeft een scherpe prijs en is qua grootte en resolutie qua grootte een fijn instapmodel voor zowel recreatieve gamers als aspirant esporters te verbeteren. Dankzij het snelle IPS-paneel, nauwkeurige kleuren (HDR10) en brede kijkhoeken is de monitor ook geschikt voor dagelijkse taken, zoals werk of studie. De standaard is nu nog compacter dan voorheen, waardoor er minder kostbare bureauruimte nodig is en gamers voldoende ruimte hebben voor al hun randapparatuur. Zonder opvallende, felgekleurde accenten integreert de monitor naadloos in diverse setups.

Geen compromissen

Moderne videokaarten zijn in staat om voor de meeste hedendaagse games op QHD-resolutie hoge verversingssnelheden te halen. Gebruikers genieten hierdoor gelijk al van een vloeiende game-ervaring. De meerwaarde van levendige en natuurgetrouwe kleuren komt niet alleen tot uiting bij het bekijken van films of het spelen van games, maar ook bij beeld-/videobewerkingen en livestreamtaken.

Betere gebruikerservaring

Naast het ontwerp zijn er ook wijzigingen doorgevoerd die de gebruikerservaring verbeteren. Zo heeft AGON by AOC naar aanleiding van feedback van gebruikers een verbeterde On-Screen Display ontwikkeld. Dit maakt het mogelijk om de kijkervaring moeiteloos aan te passen. Uiteraard biedt de intuïtieve AOC G-Menu-software een alternatieve mogelijkheid om de instellingen van de monitor en andere gaming-randapparatuur van AGON by AOC te beheren. De game-ervaring van gebruikers wordt verder verbeterd door onder andere een Smart Crosshair die van kleur verandert tegen de achtergrond. Met deze functie wordt het middelpunt voor gamers op een duidelijke manier gemarkeerd, zelfs wanneer er geen crosshair aanwezig is in de game. Dit leidt tot een voordeel vergeleken met de concurrentie, aangezien er in elke situatie nauwkeurig gericht kan worden.

Milieubewust en ergonomisch ingesteld

De AOC GAMING Q27G4X wordt verpakt met papieren vulmateriaal om de milieu-impact te verminderen. Dit is een verbetering ten opzichte van voorgaande generaties. Tevens is de monitor voorzien van een ergonomische standaard die zowel hoogte-, kantel-, draai- en rotatieaanpassingen biedt voor optimaal comfort tijdens het gamen, werken of studeren. De Flicker Free- en Low Blue-modus stellen gamers in staat comfortabel te gamen tijdens de late uren. Het is ook mogelijk om de monitor te monteren aan een VESA-standaard, waardoor deze op een vaste plek kan worden bevestigd. In combinatie met het driezijdig randloos ontwerp, is de Q27G4X bijzonder geschikt voor setups met meerdere monitoren. Tot slot zorgen de ingebouwde luidsprekers en een hoofdtelefoonuitgang ervoor dat gebruikers binnen enkele minuten een complete gaming-setup kunnen realiseren.

Prijs en beschikbaarheid

De AOC GAMING Q27G4X is vanaf februari 2024 verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 269,00. De monitor wordt standaard geleverd met drie jaar garantie.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.