logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Angry Birds 2


Angry Birds ken je vast wel van de vele games die je er mee kunt spelen op je smartphone en tablet. Het doel van de games is meestal duidelijk: schiet je vogels in een katapult weg om de huizen van de varkens te vernielen en tot de grond toe te verpulveren. Niet erg aardig, maar wat wil je ook? De groene varkens doen er ook alles aan om de vogels op vogeleiland dwars te zitten! Dat heb je in de eerste film al kunnen zien. Daar wilden de varkens alle eieren van Vogeleiland opeten. Echt niet aardig! Gelukkig lukte het de knorrige Red met zijn vrienden Chuck en Bomb om de varkens een lesje te leren. In Angry Birds 2: Frenemies (in het Nederlands: Angry Birds 2: Vriendelijke Vijanden) zie je dan ook dat Red als een echte held behandeld wordt. Daar geniet hij best wel van. Het zit hem dan ook helemaal niet lekker wanneer de varkens een wapenstilstand vragen: de kleine pesterijtjes vullen de dagen van hem en zijn vrienden prima!

Derde partij gooit ijs in het eten

De varkens hebben echter een probleem. Er blijkt een derde eiland te zijn in de oceaan, die hun eiland probeert in te pikken. Met grote ijsbollen worden ze belaagd, waardoor ze minder aandacht kunnen besteden aan het treiteren van Vogeleiland. Hoofdvarken Leonard ziet maar één oplossing: een tijdelijk vredesoffensief met Vogeleiland om het derde eiland even flink dwars te zitten. In eerste instantie ziet Red het niet zo zitten, maar als het derde mysterieuze eiland ook hun eiland dwarszit, is de maat zo vol. Ze gaan vol in actie: onze drie vrienden gaan op pad met een delegatie van de varkens en een nieuw gezicht: Silver, de super slimme zus van Chuck.

Feestelijke premiere

Vandaag, op 14 augustus 2019, was de feestelijke première van Angry Birds 2: Vriendelijke Vijanden in Pathe Arena in Amsterdam. De voltallige sterrencast was aanwezig, inclusief een flink aantal BN-ers die de film gewoon als eerste móesten zien. En terecht. Vier zalen vol mensen kwamen naar deze eerste voorstelling, die ingeleid werd met een bezoekje van onze grote vrienden, vermaak van Efteling Radio én een optreden van Do, die speciaal voor deze film een nummer heeft geschreven.

Spannend avontuur

Zo gaat het gezelschap van zeven dieren op pad om de adelaars van het derde eiland eens de waarheid te vertellen. OP het ijskoude eiland is het de kwaadaardige paarse Zeta de vogel die de dienst uitmaakt. Het is snel duidelijk dat Zeta dat ijslandschap maar niks vind. Logisch ook, je kunt er ook helemaal niets mee beginnen. Voor haar reden genoeg om de andere twee eilanden in de palmen en te veroveren. Dat gaat echter niet zonder problemen. Red is een behoorlijk trotse vogel die zijn rol als held niet zo maar wil opgeven. Hij probeert het voortouw te nemen en zijn zin door te drijven – maar of dat de missie wel ten goede komt?

Voice over van Angry Birds 2

Red (Eddy Zoëy), Chuck (Enzo Knol), Bomb en Mighty Eagle (Frank Lammers) om Chucks zus Silver (Do) in te lijven en om samen te werken met biggen Leonard (Ruben Nicolai), zijn assistente Courtney (Pip Pellens), en zijn techneut Garry (André Dongelmans). De vogels en biggen sluiten een wapenstilstand en vormen samen een superteam om allebei hun eilanden te redden. Lees hier wie de Nederlandse stemmen van Angry Birds 2 voor hun rekening nemen!

Ga direct naar Angry Birds 2 op BOL.com.


Recensie over Angry Birds 2: Vriendelijke vijanden

Dit tweede deel van Angry Birds speelt zich een tijdje af nadat de eerste film is geëindigd. Een leuk concept, waarbij een derde partij wordt geïntroduceerd en Red kampt met een paar persoonlijkheidsprobleempjes. De film zit vol grapjes en steekjes naar volwassenen toe, wat de film ook voor hen erg leuk om te kijken maakt. De drie kuikentjes uit de eerste film krijgen ook een leuke rol toebedeeld als tweede verhaallijn door de film. Angry Birds 2 is een film vol verrassingen. De humor is niet altijd even duidelijk aanwezig, maar het verhaal steekt prima in elkaar en de film is mooi uitgewerkt. Pluspunten voor de verschillende lagen, hoewel sommige grapjes wel wat aan de grimmige kant zijn.

Score: 8


Bekijk hier de Nederlandse trailer van Angry Birds 2 – Vriendelijke Vijanden:

Informatie

Titel: Angry Birds 2
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 96 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.