logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Bloedsneeuw, Dick Maas

Bloedsneeuw is de derde thriller van Dick Maas, die we natuurlijk kennen als regisseur van de all-time classic thriller Amsterdamned. Het is dan ook niet vreemd dat deze ras-Amsterdammer zijn boeken steevast laat afspelen in ‘zijn’ stad, Amsterdam. Daar beleef je een spannend avontuur met het politieteam van rechercheur Eric Visser, afdeling Ernstige Delichten.

Brute vondst

Bloedsneeuw begint al meteen goed: in de achtertuin van een vrouw wordt een sneeuwpop gevonden. Die is midden in de nacht neergezet door onbekenden. Alsof dat nog niet creepy genoeg is, blijkt de vermiste dochter van de vrouw verstopt te zitten ín de pop. De dochter in kwestie, Viola, is vier jaar eerder verdwenen. Nu is ze weer thuis… maar kunnen ze geen herinneringen meer ophalen. Het team van Eric Visser staat voor een raadsel: waarom is het meisje teruggebracht? En nog belangrijker: door wie?

Cold case

Bloedsneeuw is dus op alle fronten een cold case, aangezien het hartje winter afspeelt. Sneeuw, bevroren straten en schaatspartijen op de grachten: Dick brengt het allemaal sfeervol en herkenbaar in beeld. Je ziet het zo voor je! Op dat decor bewegen onze agenten zich in een zaak die al jaren eerder zonder resultaat is gesloten. Zal het onze agenten wel lukken om de waarheid boven water te krijgen? Ze begeven zich in ieder geval op (ja – ik móet hem maken) glad ijs en komen terecht in een criminele, duistere wereld.


Ga direct naar Bloedsneeuw op BOL.com.

Recensie over Bloedsneeuw

Bloedsneeuw is een spannend avontuur, dat je snel de diepte mee inneemt naar een luguber en zinderend avontuur. Perfect voor wanneer je op zoek bent naar iets herkenbaars, maar ook wat spannenders dan Baantjer. Door de snelheid ontbreekt er soms wat tekst en uitleg, dat is jammer. Daardoor is het kippenvel-gehalte niet altijd even hoog, maar is het ook een stuk minder shockerend. Het boek Bloedsneeuw krijgt overigens een minpuntje voor de schrijfstijl: de zinnen zijn soms zo staccato, dat ze niet fijn lezen en regelmatig de grenzen opzoeken van correct taalgebruik.

Score: 7


Informatie

Titel: Bloedsneeuw
Auteur:
Uitgever: Paramount Pictures
Aantal pagina’s: 244
Type boek: Paperback
ISBN: 9789082070484
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.