logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Amsterdam in 10.000 stappen

Vanuit ‘de provincie’ heeft Amsterdam stiekem een grote aantrekkingskracht op me gehad door de jaren heen. Talloze keren ben ik er naartoe afgereisd met de trein, voor heel verschillende doelen, van een bioscooppremière tot een dagje uit, van vakantie tot een bezoekje aan Artis… maar ook gewoon om er rond te slenteren, te winkelen en die unieke sfeer in te ademen. Met het boekje Amsterdam in 10.000 stappen (inderdaad – een fijne steek richting de stappentellers) ga ik binnenkort Amsterdam op een heel andere manier verkennen.

Geschiedenis

Het is niet moeilijk om te geloven: Amsterdam heeft een lange en rijke geschiedenis vol wonderlijke feiten en gebeurtenissen, die er stuk voor stuk voor hebben gezorgd dat de stad is geworden wat hij nu is. Maar ken jij die geschiedenis, behalve van de verhalen uit het rijke handelsleven uit de Gouden Eeuw, die voor de kenmerkende grachtenpanden hebben gezorgd? Waarschijnlijk niet. Daar zal dit boekje verandering in brengen. Bezoek Amsterdam een paar keer in 10.000 stappen en je zult heel anders kijken naar deze smeltkroes van culturen, talen en mensen!

Wandelen maar

De beste manier om een stad of dorp te verkennen is nog altijd per benenwagen. Niet iedereen is daar even van gecharmeerd (het is ook een ontzettend trage manier, dat geef ik grif toe), maar het geeft je wel de mogelijkheid om rustig rond te kijken en de wereld om je heen op te nemen. En om af en toe te lezen. In Amsterdam in 10.000 stappen vind je tien wandelingen, die je door de verschillende wijken van Amsterdam loodsen. Achtergrondinformatie wordt afgewisseld met cursief gedrukte wandelbeschrijvingen, zodat je eigenlijk nergens mis kunt lopen. In die routebeschrijvingen staan ook straatnamen genoemd, zodat je eventueel toevlucht kunt zoeken naar je online routeplanner.

Tekst en uitleg

Het bijzondere aan dit boekje is dat het eigenlijk doorlopend is geschreven. Tijdens zo’n wandelroute lees je één groot verhaal, dat slechts wordt onderbroken door die hoognodige routebeschrijvingen. En zelfs die kun je soms als onderdeel van de tekst meelezen. Het is een wonderlijke mix van geschiedenis: enerzijds laat het je de grote lijnen zien van Amsterdam en diens verschillende buurten, maar het zit ook vol met kleine details waarover jij je even kunt verbazen.


Ga direct naar Amsterdam in 10.000 stappen op BOL.com.

Recensie over Amsterdam in 10.000 stappen

CooleSuggesties topper

Het is misschien even reizen, maar Amsterdam heeft zo ontzettend veel te bieden! Dit boekje vol wandelroutes laat je onze hoofdstad op tien verschillende manieren ontdekken. Je zult dingen leren die je nooit in de schoolboeken tegenkomt: spannende gebeurtenissen, groeiprocessen en kleine details, waarover je je zult verbazen en waardoor je op een nieuwe manier naar de stad zult kijken. Het boekje is fijn geschreven, hoewel het soms een tikje zakelijk is geschreven. Een geweldig boek, dat misschien wat meer plattegrondjes had mogen hebben (scheelt weer opzoeken in de apps), maar dat is echt een kleine smet op dit fijne routeboek.

Score: 9


Informatie

Titel: Amsterdam in 10.000 stappen
Auteur:
Uitgever: Van Oorschot
Aantal pagina’s: 240
Type boek: Paperback
ISBN: 9789028221116
Prijs: 19.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.