logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Ambulance op blu-ray

In één dag in LA zullen drie levens voorgoed veranderen. In deze spectaculaire thriller van regisseur en producent Michael Bay maken we kennis met Will, een onderscheiden veteraan die hard geld nodig heeft om de ziekenhuiskosten van zijn vrouw te betalen. Tegen beter weten in keert hij zich tot zijn pleegbroer Danny. De charismatische beroepscrimineel doet hem een voorstel: de grootste bankoverval in de geschiedenis van Los Angeles met een buit van $32 miljoen.Omdat het leven van Wills vrouw op het spel staat, kan hij niet weigeren. Maar tijdens de ontsnapping gaat het vreselijk mis. De wanhopige broers kapen een ambulance met aan boord verpleegkundige Cam Thompson en een agent die vecht voor zijn leven. Tijdens een razende achtervolging waar geen eind aan lijkt te komen, proberen Will en Danny aan de massaal uitgerukte politie te ontkomen, terwijl ze hun gijzelaars in leven moeten houden en ze hun best doen om elkaar niet te vermoorden. Het loopt uit op de meest krankzinnige ontsnappingspoging die ooit in LA heeft plaatsgevonden.

Bekijk de trailer van Ambulance

Spektakelfilm

De regie van Ambulance is in handen van Michael Bay, die ook achter films als Transformers en Bad Boys zit. Heb je die films gezien, dan weet je dat hij best wel houd van de nodige spektakel en actie. Verwacht flitsende beelden, fraaie vertoningen van de omgeving en heel veel actie, achtervolgingen en fikse explosies. Dat schept verwachtingen voor deze film, die bijna allemaal worden waargemaakt. Ambulance is overigens een remake van de Deense film uit 2005 met de titel Ambulancen, waar twee broers een bankoverval plegen om de medische rekening van hun stervende moeder te betalen. Die druk is nu wat weggehaald door de hoofdrolspelers te vervangen door twee pleegbroers, die samenwerken om de rekening van hun zieke vrouw te betalen.

Mislukte overval

Na een mislute overval wordt het duo gedwongen om een ambulance te kapen, zodat ze kunnen vluchten voor de hele meute aan ordehandhavers. Wat ze echter niet weten, is dat er een gewonde agent in de ambulance ligt… wat de achtervolgers nog feller maakt in hun acties. Blijkbaar is die penning een ultieme vorm van verbroedering voor de Amerikanen! Aan de andere kant biedt zo’n band ook een vrijbrief voor het inzetten van alles wat je hebt, wat voor ons als kijker de nodige spektakel oplevert. Aan de andere kant leef je best wel mee met de twee daders, die alles doen om WIlls vrouw Amy te redden en haar operatie te kunnen betalen. Veel tijd om daar over na te denken krijg je overigens niet, wanneer de film op stoom komt. Dan is het letterlijk een kat-en-muisspel dat zijn weerga niet kent.

Hectische film

Alsof dat nog niet hectisch genoeg is, is hun compagnon, de sarcastische oud-ambulancebestuurder Cam, bezig om de gewonde agent te redden. Zijn situatie wordt op een gegeven moment namelijk kritiek, waardoor Cam onmiddelijk moet ingrijpen. Met een paar traumachirurgen op Facetime als reddingsboei, Will gekoppeld aan de agent voor bloedtransfusie en een maniakale Danny die tegen het verkeer in rijdt, is het een hectische, chaotische, bloederige maar vooral ook adrelanine-pompende rit.

Cast


Ga direct naar Ambulance op BOL.com.

Recensie over Ambulance

Ambulance is een spannende, hectische spektakelfilm. Geef je over aan het filmische geweld en geniet van alle actie die zich voor je afspeelt, dat is eigenlijk het credo. De filmstijl en de hoeveelheid gebeurtenissen maken de film niet altijd even logisch of begrijpelijk om naar te kijken, maar alles komt op zijn pootjes terecht. Probeer het verhaal te volgen, geniet van de sarcastische humor en de knipogen naar andere Bay-films. Het is een groot spektakel, maar mischien wel té veel spektakel, waardoor de film op een gegeven moment vermoeiend overkomt.

Score: 7


Informatie

Titel: Ambulance
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 136 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. antonia eegelen avatar
  antonia eegelen

  Hopelijk een kansje hierop

 2. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee

 3. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Kansje gewaagd


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.