logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Amazon Blink Mini

Het is tegenwoordig heel gangbaar om je huis een extra laagje veiligheidsgevoel mee te geven met behulp van een compacte camera. Je hebt ze in allerlei prijsklassen, de een nog uitgebreider dan de ander. Denk bijvoorbeeld aan de Ring Indoor Stick Up Cam of de Nest IQ Indoor Cam. Nieuw op de markt is de Amazon Blink Mini, die met een prijs van minder dan 40 euro wel heel interessant is. De vraag is alleen: voldoet hij aan al onze wensen en eisen?

Full HD video

Laat je niet afschrikken door het formaat. De Blink Mini neemt namelijk video op in Full-HD resolutie, met een resolutie van 1080p, heeft de mogelijkeid voor tweeweg-audiochat via de smartphone-app naar de camera en geeft een seintje aan je smartphone als hij beweging detecteert in de vooraf ingestelde activiteitszones. Het bereik van de Amazon Blink Mini is 110 graden, zodat je het grootste deel van je kamer kunt zien als je de camera in een hoek zet. Zelfs in het donker!

Standaard… of niet

Op zich zou ik niet achterover vallen van zo’n lijst specificaties. Het is de standaard van tegenwoordig, voor minder zou ik niet eens kijken naar de prijs. Maar doe je dat bij deze camera, dan zul je echt verbaast zijn. 39,95 euro is natuurlijk echt geen geld voor een camera als deze! Je kunt de camera eenvoudig neerzetten of bevestigen aan de muur: in de voet zit een klein ophanghaakje, waarmee je hem aan een schroef kunt hangen. Dankzij het kogelscharnier kun je de camera iedere gewenste kant opdraaien. En wil je geen voetje? Dan haal je hem er gewoon af. Dat maakt de Blink Mini écht mini! Ook de beeld- en geluidkwaliteit is prima in orde. Niks op aan te merken!

Plannen

Vanuit de gratis Blink-app kun je een schema instellen om de Mini in en uit te schakelen, waardoor je niet de hele dag waarschuwingen krijgt bij beweging – of vergeet de camera te activeren. Je kunt natuurlijk altijd handmatig de Blink Mini inschakelen (via de app of door een Alexa-apparaat te vragen om dit te doen). Na het inschakelen zul je waarschuwingen ontvangen en zullen de opnames beginnen. Jammer genoeg kan de Blink Mini nog niet automatisch detecteren of je thuis bent, daarvoor kun je wel gebruikmaken van IFTTT.

Get in da cloud!

Er ligt echter een addertje onder het gras te loeren. Ook de Blink Mini heeft namelijk – net als veel van zijn concurrenten – geen eigen opslag. Alles moet worden opgeslagen in de cloud. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om enkel te vertrouwen op de standaard meldingen van je app, maar die opslag biedt toch echt wel meer waar voor je geld bij dit soort camera’s. Hoewel je tot het einde van dit jaar gratis cloudopslag krijgt, zul je daarna 3 euro per maand moeten betalen voor cloudopslag. Heb je al een Blink-account? Dan blijf je gratis cloudopslag krijgen.

Uitbreiden met de Sync module

Wil je geen cloudopslag? Dan kun je nog wel gebruikmaken van de Live beelden van je Blink Mini. Je kunt hem ook gaan koppelen aan de Sync Module 2, die dit jaar verkrijgbaar zal zijn. Ook voor deze module met (naar verwachting) 64GB opslagcapaciteit moet je zo’n 40 euro betalen, maar je zit niet gebonden aan abonnementskosten.


Recensie over Amazon Blink Mini

CooleSuggesties topper

De Blink Mini is een veelzijdige camera met een heel mooie lijst aan specificaties. Het meest indrukwekkende aan deze gadget is echter diens prijskaartje. Voor minder dan 40 euro heb je een prima bewegingssensor in huis! Jammer dat je voor cloudopnames moet betalen – dat had ik liever anders gezien. Zeker omdat aan de bestaande Blink-camera’s geen abonnementen zijn gekoppeld. Met een Sync Box hoeft dat echter niet en heb je alles zelf in de hand. De camera is veelzijdig, levert prima beelden en geluid. Het is een aanrader voor als je ‘wil kijken of het iets voor je is’, met meer dan genoeg mogelijkheden om je cameranetwerk uit te breiden. De koppelingen met IFTTT zijn praktisch en maken de camera nóg veelzijdiger!

Score: 9


Informatie

Blink Mini, Amazon
Meer weten?
Prijs: 39.95 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.