logo-liggend-wit-donkerblauw

Op pad met Alvin and the Chipmunks – Roadtrip


alvin en de chipmunks roadtrip Je ouders kennen ze al: Alvin, Simon en Theodore. Pratende eekhoorns, die met hun piepstemmetjes ook nog eens goed kunnen zingen. Vroeger was er een tekenfilmserie van deze drie vrolijke en ondeugende chipmunks, maar inmiddels is dit de vierde film, waarbij echte beelden worden aangevuld met animaties van de beestjes. Geen nood, je ziet het verschil echt niet. Buiten het feit dat eekhoorns in het echt vrijwel nooit te zin zijn met kleding aan, kunnen praten of zingen. Pak je tas in, oefen je danspasjes en trek erop uit met Alvin en de Chipmunks: Roadtrip! Mocht je de chipmunks nog niet kennen: deze drie sprekende chipmunks zijn in huis genomen door Dave, een componist voor grote muziekmaatschappijen. Hij trof het zingende drietal jaren geleden aan, en samen hebben ze heel wat liedjes geschreven, albums opgenomen en optredens geregeld. Inmiddels is Dave echter een beetje aan het veranderen. Hij wil de chipmunks beschermen, en regelt daarom geen optredens meer voor ze. En dat hakt er wel in bij de ondeugende Alvin, de vrolijke en mollige Theodore en de slimme Simon. Tot overmaat van ramp krijgt Dave ook nog een vriendin, en zitten ze opgescheept met haar tiener-zoon! Dat vraagt om problemen, want zowel Miles, de zoon van Daves vriendin, als de Chipmunks zitten niet te wachten op een relatie! Als Dave op een gegeven moment op een zakenreis moet naar Miami vermoeden de vier kinderen dat Dace zijn nieuwe vriendin ten huwelijk zal vragen. Alles is in ieder geval in kannen en kruiken. Er is een ring, de omgeving is er, ze zijn even zonder hun kinderen… Ondanks een poging om de ring uit de koffer te halen lijkt het erop dat Dave hem toch mee heeft genomen. En dan zit er nog maar één ding op: Alvin, Simon, Theodore en Miles moeten ook naar Miami! Omdat ze niet genoeg geld hebben voor een vliegticket moet het op de goedkope manier: liftend, met de bus, met de trein… alles wat binnen hun bereik ligt. Al snel moeten ze ook wat geld verdienen, en hoe kan dat nu beter dan met muziek? Op dat moment ontdekken ze dat ze meer gemeen hebben dan ze dachten: ook Miles blijkt ontzettend muzikaal te hebben. En zo, swingend, zingend en dansend, komen ze allemaal een beetje dichter bij elkaar. Met één doel: voorkomen dat Dave en Samantha. Maar is dat nog wel gepast, nu ze langzaamaan vrienden zijn geworden?   Het vierde deel van Alvin en de Chipmunks: Roadtrip is erg leuke en coole mix van ondeugende humor, swingende muziek en hartverwarmende momenten. Het is echt een film voor het hele gezin, maar dan ook leuk genoeg om te kijken – vooral de pesterijtjes van Miles zijn erg grappig. De muziek swingt de pan uit – die is erg goed gekozen, en de film heeft een flinke vaart. Je verveelt je geen moment! De echte acteurs spelen niet altijd even briljant helaas, en de voice-overs articuleren soms iets té nadrukkelijk, maar dat zijn kleine dingetjes waar ik als ervaren recensent misschien meer op let dan de gemiddelde kijker.

Informatie

Alvin en de Chipmunks: Roadtrip, 20th century fox Tijdsduur: 92 minuten, Komedie. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Verkrijgbaar op: DVD, Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.