logo-liggend-wit-donkerblauw

Altijd opgeladen met een powerbank


Ben jij altijd met je mobiel in de weer? Foto’s en filmpjes maken van wat je meemaakt, is natuurlijk hartstikke leuk. Maar ook onderweg je favoriete series of films streamen doen we graag met onze mobiel. Als je intensief met je mobiel in de weer bent, dan merk je dat de batterij sneller leeg raakt. Dat is natuurlijk heel normaal, maar wel vervelend. Je kan het beste dan powerbanks aanschaffen om toch online te kunnen blijven. Meervoud, want ook powerbanks kunnen onderweg leeg raken.

Powerbank: mobiele oplader

Een powerbank is eigenlijk een externe accu die je van te voren oplaadt met een oplaadsnoer. Er zijn verschillende van deze accu’s te koop, waarvan de ene een beter rendement geeft dan de ander. Dit houdt in dat de ene powerbank je mobiel gemakkelijker oplaadt dan de ander. Je hoeft echt niet de duurste variant te kopen, want er zijn genoeg powerbanks die je mobiel met gemak kunnen opladen. Daarnaast zijn er veel leuk vormgegeven powerbanks. Hiermee kun je je telefoon met gemak opladen en je eigen stijl laten zien.

Belangrijk: hoeveel mAh heeft de powerbank

Bij de aanschaf van een powerbank is het heel belangrijk om te letten op de mAh-waarde. Dit geeft namelijk aan tot hoeverre en hoe vaak je je mobiele telefoon met één volle powerbank kan opladen. Het is goed om te weten dat de batterij van je mobiel vaak 3000 mAh heeft. Er zijn powerbanks met slechts 2200 mAh. Hiermee kun je je mobiel dus niet geheel opladen. Bovendien is de powerbank dan zelf ook snel leeg. Een powerbank met 10.000 mAh kan je mobiel driemaal opladen, en dan houdt het nog wat vermogen over.

Voor onderweg

De beste reden om een powerbank aan te schaffen is dat het handig is voor onderweg. Er zijn nu eenmaal niet altijd stopcontacten in de buurt om je mobiel te kunnen opladen. Een powerbank neem je gemakkelijk mee, ook in de auto en de trein. Als je twee volledig opgeladen powerbanks met een groot vermogen meeneemt, dan hoef je je voorlopig nergens zorgen over te maken en laat je je gewone stekker gewoon thuis.

Veilig in gebruik

Een powerbank is daarnaast veilig in gebruik. Hoewel steeds meer vlieghavens en andere bedrijven de mogelijkheid bieden om via USB je mobiel op te laden, is het niet verstandig om dat te doen. Een openbare USB-poort kan namelijk ook gebruikt worden door hackers om zo je gegevens te stelen. Met een powerbank kan dit niet gebeuren en geniet je altijd en overal van video’s, muziek en social media.

Oplaadtips

Laad je powerbank goed op voor gebruik. Zo weet je zeker dat je je mobiel er ook goed mee kan opladen. Laat je mobiel even met rust tijdens het opladen. Zo geef je de powerbank de mogelijkheid om je smartphone zo snel mogelijk van energie te voorzien. Als je tijdens het opladen je mobiel gaat gebruiken, dan kan het zo zijn dat je te veel vermogen vraagt van de powerbank, waardoor de powerbank sneller leeg gaat. Lees voor gebruik altijd even de gebruiksaanwijzing door om zo het beste uit je powerbank te kunnen halen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.