logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Altijd het juiste licht bij de hand. Recensie: Philips Abelia LED-lantaarn


De zomeravonden worden weer langer, bovendien laat het weer het zeker toe om lekker lang buiten te blijven zitten. Maar als de zon eenmaal onder is, kun je wel wat extra licht gebruiken. Veel tuinliefhebbers en avonturiers zitten dan met een dilemma. Want voor in de tuin zorg je meestal voor wat sfeerverlichting tussen de beplanting, waarbij je het terras vaak niet meeneemt in je lichtplan. En als je op pad bent naar een picknick of de camping heb je ook niet altijd de beschikking over een goede verlichting. Je kunt dan natuurlijk werken met kaarsen: een groot windlicht met een kaars erin is bijzonder sfeervol, maar het kan ook een stuk gemakkelijker en flexibeler: met een LED-lantaarn, zoals de Philips Abelia LED-lantaarn.

Stoer ontwerp

Ikzelf vind lantaarns echt heel cool en praktisch. Ik gebruik liever een lantaarn dan een zaklamp, puur vanwege het feit dat er meer van je omgeving verlicht word dan enkel een verblindende lichtspot op de grond. En tijdens een gezellig avondje rondom een tafel is een lantaarn ook heel praktisch en veelzijdig: iedereen heeft licht! Omdat je de Philips Abelia LED-lantaarn kunt dimmen, kun je hem ook gewoon voor je neerzetten zonder dat je verblind wordt. En heb je een tak of haak in de muur? Dan hang je hem daar eenvoudigweg aan op met een wat feller licht. De lamp is verkrijgbaar in verschillende kleuren (zwart, wit, rood en groen).

Makkelijk in gebruik

De lantaarn zelf is helemaal van kunststof en weersbestendig afgewerkt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken voor een spatje regen! Het oplaadpunt is afgedicht met een rubber klepje. Eenmaal opgeladen heb je voor ongeveer vier uur licht in huis op de maximale stand – zeker genoeg voor een avondje vertier. Wat mij betreft had dit zeker wat meer gemogen, maar een grotere accu had ook een groter gewicht opgeleverd, en dankzij het lichtgewicht ontwerp van deze lantaarn kun je hem ook aan wat zwakkere punten ophangen. Met één druk op de knop activeer je het lantaarn. Houd je daarna de knop wat langer ingedrukt, dan gaat deze in een mooi tempo naar de dimstand. Laat de knop los op het moment dat de lamp de gewenste licht-intensiteit heeft bereikt. Easy as that.


Recensie over Philips Abelia

CooleSuggesties topper

Het is en blijft een forse lamp, maar dankzij de lichte materialen is de lamp lichtgewicht en praktisch in gebruik. De accu had wat groter mogen zijn, maar de degelijke materialen maken dat meer dan goed. De lamp is voorzien van een rubber ring aan de onderkant en een zachte beugel. Daarmee kun je hem comfortabel vasthouden of ophangen aan een tak of haak. Het warme led-licht zorgt voor een sfeervol licht, dat je bovendien eenvoudig kunt dimmen.

Score: 9


Informatie

Philips Abelia led lantaarn, Philips
Meer weten?
Prijs: 44.95 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.