logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Aloysius Archer 3 – Schaduwstad, David Baldacci

schaduwstad archer 3

Schaduwstad is een mysterieus boek dat in een gestaag tempo doorsukkelt. Het neemt ons weer mee naar het leven van Aloysius Archer, op het moment dat hij besluit om naar Los Angeles te gaan. Daar heeft zijn vriendin Liberty Callahan voet aan de grond gekregen als actrice en Archer mist haar gezelschap behoorlijk. Tijdens een oudjaarsdiner in 1952 krijgt hij een opdracht in de schoot geworpen, die een stuk lastiger blijkt dan hij in eerste instantie dacht… Eleanor Lamb, een kennis van Liberty en scenarioschrijver, lijkt in moeilijkheden te zitten. En zeg maar eens ‘nee’ tegen een dame in nood! Zo ontdekt hij het Hollywood dat bezaaid is met lijken, corruptie, smokkel, drugs, chantage en gangsters.

Mysterie alom

David Baldacci heeft er slim aan gedaan om de avonturen van Archer in het verleden af te laten spelen. Het ontbreken van het internet, mobiele telefoons en technische snufjes maakt heel wat spannende avonturen mogelijk. En zo komt het gezonde verstand goed tot zijn recht. Archer kom terecht in een reeks penibele situaties, met mysterieuze telefoontjes, dezelfde blauwe auto die voor Lambs huis rondhangt en een bebloed mes in haar gootsteen. En dan blijkt Lamb ineens van de aardbodem verdwenen. De grootste vraag is dan: waar hangt Eleanor Lamb uit, en is ze nog in leven?

Glamoureuze maffia 

Vermiste cliënt of niet, Archer is vastbesloten om zowel de moordenaar als Eleanor te vinden. Met de hulp van Callahan en zijn partner Willie Dash start hij een onderzoek dat hem van de glamoureuze wereld van Hollywood naar de donkerste uithoeken van Los Angeles laat afzakken. Hij merkt dat de stad van mooie gezichten ook een heel lelijk gezicht heeft. Een schaduwstad waar de politie corrupter is dan de criminelen, en waar de machtige mensen niet aarzelen om te doden. 


Ga direct naar Schaduwstad op BOL.com.

Recensie over Schaduwstad

Schaduwstad is het derde boek in de Archer-serie, die je meenemen naar een soort film-noir-achtige setting. De mysteries komen je tegemoet en het onderzoek verloopt langzaam en traag. Er zijn heel wat gesprekken en ondervragingen, met de nodige krachttermen die de Amerikaanse manier moeten onderstrepen (maar die er in het Nederlands gewoon niet zo goed uitkomen. Het is een ingewikkelde setting, die pas in de laatste hoofdstukken op zijn plek komt.

Score: 7


Informatie

Titel: Schaduwstad
Auteur:
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 416
Type boek: Paperback
ISBN: 9789400512825
Prijs: 22.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.