logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alles wat je wilt weten over Destiny 2


destiny 2Bungie en Activision Publishing, Inc. hebben de eerste Destiny 2 gameplay beelden aan de wereld onthuld tijdens een livestream event vanuit het Amerikaanse Jet Centre in Hawtorne, Californië. Destiny 2 is het vervolg op Destiny, het internationaal geprezen first-person shooter spel dat spelers meeneemt in een episch avontuur om de mensheid te redden van de ondergang. In de live uitzending kregen kijkers verschillende onderdelen van Destiny 2 te zien, te beginnen met de aangrijpende openingsscène van de campaign missie die de setting voor de game meteen duidelijk maakt. Je zult je kracht moeten herstellen nu je thuisbasis is vernietigd en je wapens je zijn ontnomen. Daarnaast gaat de uitzending in detail in op de sociale en co-op onderdelen van de game, inclusief de geheel nieuwe ‘Guided Games’ optie, en worden er verschillende nieuwe bestemmingen geïntroduceerd. Destiny 2 is vanaf september 2017 beschikbaar voor PlayStation 4, met tijdelijke exclusieve extra content, en Xbox One (voor specifieke functies is PlayStation Plus of Xbox Live Gold-abonnement vereist). Daarnaast is Destiny 2 beschikbaar voor de PC, waar het wordt aangeboden via retail kanalen of digitaal via Battle.net, de online gaming service van Blizzard Entertainment.

Nieuwe features

De uitzending is wereldwijd uitgezonden in vier talen en benadrukte dat de game een nieuwe start biedt aan alle spelers, waarbij het niet nodig is om voorafgaande kennis van, of een achtergrond met Destiny te hebben. Destiny 2 biedt spelers de mogelijkheid om op een heldhaftig avontuur te gaan, zowel solo als met vrienden. Een belangrijke aankondiging in de uitzending was de introductie van de nieuwe ‘Guided Games’ optie, die het voor alle spelers mogelijk maakt om de meest uitdagende en belonende activiteiten te ervaren die de game te bieden heeft. Deze nieuwe optie biedt solo spelers de mogelijkheid om met andere spelers in contact te komen en samen te spelen om nieuwe in-game beloningen, zoals wapens en uitrustingen, te verdienen. Daarnaast wordt ook ‘Countdown’ geïntroduceerd, een geheel nieuwe competitieve multiplayer modus en co-op activiteit voor drie spelers op een nieuwe map genaamd ‘Inverted Spire’.

Krachtige verhaallijn

In de verhaallijn van Destiny 2 is de laatste veilig stad op aarde volledig in puin gelegd en bezet door een machtige nieuwe vijand en zijn elite leger, de ‘Red Legion’. Iedere speler creëert zijn eigen karakter, een ‘Guardian’, oftewel beschermers van de mensheid. Als Guardian in Destiny 2 heb je als speler de taak om nieuwe vaardigheden en wapens te leren beheersen, om vervolgens samen krachten te bundelen en de stad te heroveren.

“De lancering van Destiny 2 blijkt één van de grootste entertainment events van het jaar te worden en dat zou niet mogelijk zijn geweest zonder het uitmuntende werk van onze partners van Bungie”, alsdus Eric Hishberg, CEO van Activision. “Dankzij het unieke partnerschap met Sony en de ongekende samenwerking met Blizzard zal dit vervolg deze generatie actie-shooters definiëren.”

Pete Parsons, CEO van Bungie, zegt: “Dit is een bepalend moment voor onze studio. We hadden dit niet kunnen doen zonder de voortdurende ondersteuning van onze partners Activision, Sony en nu ook Blizzard.” Hij voegt daar nog aan toe: “We hebben een geweldige community van spelers die ons de hele reis trouw zijn gebleven. Bij het tweede deel heeft het team extra aandacht besteed aan het verwelkomen van nieuwe en terugkerende Guardians. Het Destiny 2 universum biedt voor ieder type gamer wat wils: inclusief gameplay voor solo, co-op en competitieve spelers, met nieuwe plekken om te verkennen en avonturen om aan te gaan.”

“Als Destiny fans waren we enthousiast om te horen dat het tweede deel ook voor de PC verschijnt”, aldus Mike Morhaime, CEO en mede-oprichter van Blizzard Entertainment. “We zijn blij dat we Destiny 2 als eerste niet-Blizzard game kunnen aanbieden via ons platform en kijken ernaar uit om het met onze mede-Guardians op te gaan nemen tegen de Red Legion.”

Destiny 2 heeft een adviesprijs van €69,99. Er is nog geen PEGI-rating beschikbaar. Daarnaast wordt de game aangeboden als: Destiny 2 + Expansion Pass Bundle voor €99,99, Destiny 2 – Digital Deluxe Edition, inclusief premium digitale content voor €109,99, Destiny 2 Limited Edition voor €109,99 en de Collector’s Edition, inclusief volledig draagbare Destiny 2 frontier tas, Expansion Pass, premium digitale content en een Cabal-themed Collectors Box voor €249,99.

Pre-order Destiny 2 nu en krijg toegang tot de beta:www.destinythegame.com/wheretobuy

Bezoek voor meer informatie www.DestinyTheGame.com en volg de officiële Destiny social kanalen op Facebook en @DestinyTheGame op Instagram en Twitter. De community kan direct met de ontwikkelaars in contact komen via www.Bungie.net, Facebook, Twitter en Twitch.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.