logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Alles wat je weet over dinosaurussen is fout!

Zo! Dat is nogal een uitspraak. Waarom heb je dan al die uren in boeken gezeten, tekenfilms gekeken en misschien zelfs wel een verloren documentaire? Wel, de reden is best simpel. Alles wat je weet over dinosaurussen is fout! Of toch veel daarvan. Toch?

Alles wat je weet over dinosaurussen is FOUT recensie

Nieuwe ontwikkelingen

De reden daarvan zit hem in het feit dat archeologen steeds meer nieuwe ontdekkingen doen als het aankomt op dinosaurussen en hun achtergrond. Hoe ze hebben geleefd, maar zelfs hoe de aarde er miljoenen jaren geleden moet hebben uitgezien. Het maakt namelijk nogal wat uit of deze schepsels in een oerwoud hebben rondgelopen, of in een bergachtig gebied. Ze zouden er anders uit hebben gezien. Maar ook nieuwe vondsten hebben invloed op de manier waarop wetenschappers hun verzamelde kennis interpreteren. Misschien weet je al veel, maar sommige dingen kunnen echt anders zijn. En lang niet alle bronnen zijn ook echt wetenschappelijk onderbouwd. Komt veel van jouw kennis bijvoorbeeld van de filmreeks Jurassic Park? Dan heb je een leuke basis, maar in die films zit heel wat foute informatie verwerkt!

Duidelijke taal

De schrijver had natuurlijk met ellenlange verhalen kunnen vertellen waarom bepaalde dingen anders zijn dan ze eigenlijk hadden gedacht. Interessant, maar niet echt prettig lezen. Nee, in plaats daarvan heeft hij een aantal uitspraken gevonden die hij met een aantal voorbeelden meteen onderuithaalt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Alle dinosaurussen werden fossielen
  • Dinosaurussen heersten over de aarde
  • Sommige dinosaurussen konden brullen
  • Dinosaurussen waren niet erg slim
  • Dinosaurussen waren groen en hadden schubben
  • Raptors scheurden hun prooi aan stukken

Allemaal uitspraken die fout zijn. En in het fraai geïllustreerde boek Alles wat je weet over dinosaurussen is fout! lees je precies waarom dat zo is. Soms is het een kleine fout, maar vaak zitten de wetenschappers er echt compleet naast. En dankzij de voorbeelden weet jij straks écht hoe het zit.


Ga direct naar Alles wat je weet over dinosaurussen is fout! op BOL.com.

Recensie over Alles wat je weet over dinosaurussen is fout!

Soms leren mensen bij naarmate de tijd vordert. Ze ontdekken nieuwe dingen, slimme professoren koppelen informatie op een andere manier op elkaar of er worden nieuwe ontdekkingen gedaan, die bewijzen dat iets anders is. Het blijkt dan knap lastig om al die oude kennis uit het collectieve geheugen te halen en te vervangen door de nieuwe informatie. Dit boek laat kinderen kennismaken met tientallen dinosaurussen en hun eigenschappen. Groot, klein, bloeddorstig of juist heel vriendelijk. Je zult heel wat nieuws leren in dit boek, dat is één ding wat zeker is!

Score: 8


Informatie

Titel: Alles wat je weet over dinosaurussen is fout!
Auteur:
Illustrator: Gavin Scott
Uitgever: Lemniscaat
Aantal pagina’s: 64
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789047712770
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.