logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Alles wat cool is aan dino’s en andere prehistorische dieren!

Dit boek is te gek voor kinderen die dino’s leuk vinden. Het boek ‘Alles wat cool is aan dino’s en andere prehistorische dieren!’ staat bomvol leuke feiten over de geschiedenis van deze planeet. Het is simpel geschreven zodat het ook nog logisch is voor kinderen die het lezen. De geschiedenis van de aarde is natuurlijk niet iets wat je meteen snapt. Het is een dik boek, dus voor de fanatieke lezers staat hier een eenvoudige uitleg. Het boek heeft grappige plaatjes die goed bij het boek passen, want het zijn dino’s!

Hoofdstukken

Het boek heeft verschillenden hoofdstukken. Ieder hoofdstuk beschrijft een tijdperk in de geschiedenis van de planeet aarde. Het boek gaat dus niet alleen over dino’s, maar ook over te gekke andere prehistorische wezens. De oerknal wordt ook beschreven en het gaat over de ontwikkelingen van dieren en bacteriën. Het is een heel dik boek, dus je komt letterlijk alles te weten wat je wil weten. Het is sowieso een goed boek voor kinderen, want het gaat over dino’s en ze leren er ook nog eens wat van.

Ga direct naar Alles wat cool is aan dino’s en andere prehistorische dieren! op BOL.com.


Recensie over Alles wat cool is aan dino’s en andere prehistorische dieren!

Het is een interessant en grappig boek. Het is natuurlijk een informatief boek, dus jonge lezers zullen sneller afhaken. Ik vond het wel leuk, ik las het met veel plezier uit. ‘Alles wat cool is aan dino’s en andere prehistorische dieren!’ wordt mooi verfraait door grappige tekeningen van dino’s. Als dat niet gebeurt was zou het boek veel dunner geweest zijn, maar ook een stuk minder leuk. De illustraties zijn cartoonachtig. Heel simpele figuurtjes dus, maar ze zijn wel effectief. De schrijver laat de dino’s grappige dingen zeggen en gooit hier en daar ook een dino-mop ertussen.

Score: 7


Informatie

Alles wat cool is aan dino’s en andere prehistorische dieren!,
Illustrator: nvt
Uitgever: de Fontein Jeugd, 128 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789026151026. Prijs: 15 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.