logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alles over Wereld Muesli Dag


weltmueslitag2016-header-mood2

Nee, je hebt niets gemist op je kalender en nee, twee dit is geen officiële vrije dag. Als je normaal gesproken op zaterdag moet werken is ook de derde zaterdag van september (wereld muesli dag) gewoon een dag waarop je moet gaan werken. Het is echter wel een dag waarop je eens extra moet stilstaan bij je dagelijkse ontbijtje. Eet je bijvoorbeeld wel gezond en gevarieerd? Bij mymuesli weten ze daar alles van. Zij hebben verschillende verse, gevarieerde en vooral gezonde mueslivarianten in hun assortiment waar je uit kunt kiezen. En zit er niets voor je bij? Dan heb je zelfs de mogelijkheid om je eigen muziek samen te stellen!

De geschiedenis van muesli

Volgens de mythe waren herders in de Zwitserse Alpen diegenen die voedingsdeskundige Dr. Bircher-Benner inspireerde tot zijn wereldberoemde ‘oer’ muesli – de Bircher-muesli. Zijn muesli-klassieker hebben uiteindelijk geleit tot meer dan 566 biljoen muesli-combinaties, die je vandaag de dag kunt kopen. Bizar, nietwaar? Via deze link kun je zien hoe jij die klassieker op tafel kunt zetten.

Tradities

Chocolade, vruchten, noten: bij zo veel lekkere bio-ingrediënten is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Het liefst doe je al jouw lievelingsingrediënten bij elkaar in je muesli. Maar ho! Niet alles past bij elkaar. In Zweden zijn ze bijvoorbeeld veel kieskeuriger en hebben ze graag een passende mix. Chocolade is een echte no-go! Ook in Noorwegen houden ze het liever wat traditioneler, en houden ze meer van de traditionele vruchtenmuesli. Anders is dit in Duitsland en Oostenrijk; hier mixt de muesli eter graag alles gepassioneerd door elkaar, of het nu noten, zaden, vruchten, of chocolade zijn… In de muesli schaal past zo goed als alles samen. In Nederland zijn we rond de jaren ’60 begonnen met het eten van muesli. Op dat moment werden mensen zich steeds meer bewust van gezonde voeding. Waar ze in andere landen vooral muesli eten, zijn wij in Nederland groot fan van de krokante muesli.

Nederlanders zijn de absolute leiders als het aankomt op het eten van muesli! Terwijl de Duitsers, Zwitsers, en Oostenrijkers het liefste doordeweeks muesli eten, hebben Hollanders het ontdekt als ontbijt voor elke dag. Gemiddeld genomen neemt een muesli eter tussen de 15 en 20 minuten de tijd voor zijn ontbijt. Ochtend-stress hebben vooral de Nederlanders en Zwitsers: bijna 40% heeft het ’s morgens zo druk dat ze niet meer dan 5-10 minuten nemen om te ontbijten.

 

Winnen

In de week voor Wereld Muesli Dag houden ze op nl.mymuesli.com/wereldmueslidag-winactie een geweldig stoere winactie. Daarmee kun je namelijk een jaar lang gratis muesli winnen! Dat zijn 52 bussen muesli, die je zelf kunt kiezen. Klik snel door en doe mee! Wil je liever via Instagram deelnemen? Post dan een selfie van jouw en je lievelingsmuesli van mymuesli. Je kan aan de winactie deelnemen door de hashtag #wereldmueslidag te gebruiken én @mymuesli in de foto te taggen. Volg je ons ook al op Instagram?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.