logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alles over Disney’s Milo Murphy’s Wet

Milo Murphy heeft áltijd pech, maar blijft toch optimistisch
Milo Myrphy's wet: Melissa
Melissa is de beste vriendin van Milo en weet dat ze hem soms moet ontwijken uit eigen veiligheid

De nieuwe komische animatieserie Milo Murphy’s Wet draait om Milo, een fictief achterachterkleinkind van de uitvinder die zijn naam leent aan de wet van Murphy. Milo is erfelijk belast met het “EHML” (Extreme Hereditary Murphy’s Law) syndroom.

Milo Murphy is daardoor de personificatie van de wet van Murphy: alles wat mis kan gaan, gaat mis. Milo is echter op alles voorbereid, gewapend met kennis, een rugzak vol handige spullen en een eindeloos optimisme en enthousiasme dat elke tegenslag tot een avontuur kan maken!

Milo probeert er altijd het beste van te maken. Samen met zijn dappere vrienden, Melissa en Zach, beleeft Milo ongelooflijke avonturen: van het ontmoeten van aliens tot het afdalen diep onder de aarde, en dat allemaal dankzij de wet van Murphy.

Milo Murphy’s Law is vanaf 17 april iedere werkdag om 16:00 uur te zien op Disney XD.

Even voorstellen: Zack
Zack is nieuw in de stad en weet nog niets van Milo’s erfelijke aandoening

Tien dingen over Milo Murphy’s Wet

1 De inspiratie achter Milo kwam van vrienden van de makers

“Milo Murphy’s Wet begin toen ik een karikatuur van een vriend maakte,’ legt tekenaar Dan Povenmire uit. “Het was een cartoonversie van Noah Jones, de man achter Fish Hooks en Augurk En Pinda. Het was een tekening van wat ik dacht hoe Noah er op de middelbare school uit zou zien. Ik schreef er ‘super optimistisch’ naast, omdat hij op de middelbare school zo zou zijn geweest. Toen liet ik de tekening zien aan Swampy. Die vond hem geweldig! Het idee was geboren.”

2 Milo had eigenlijk een andere naam

Toen Dan en Swampy aan de serie werkten, heette Milo Murphy eigenlijk Mikey Murphy. “We besloten om zijn naam te veranderen toen we ontdekten dat er echt iemand Mikey Murphy heette, die een heel populaire serie op het web heeft,” bekent Jedd ‘Swampy’ Marsh. “We wilden geen verwarring zaaien, en daarom veranderden we de naam in Milo.

3 Het kost maanden om één aflevering te maken

Animatiefans zullen misschien verbaast zijn over hoe lang het duurt voor een aflevering van Milo Murphy’s Wet naar het televisiescherm gestuurd kan worden. “In totaal kost het ongeveer negen of tien maanden om een aflevering te maken,” vertelt Dan. “Het is een lang proces. Lang, maar altijd erg leuk.”

 

4 Zoek naar Phineas en Ferb verrassingen in Milo Murphy’s Wet!

Phineas en Ferb-fans moeten hun ogen goed open houden naar geheime verwijzingen in deze nieuwe tekenfilmserie. “Wij hebben Milo’s afleveringen geplaatst in dezelfde wereld als die van Phineas en Ferb. Daarom kunnen we kleine verrassingen en verwijzingen stoppen in iedere aflevering,” verklapt Dan. “Als je een fan bent van Phineas en Ferb, zul je zeker dingen zien en horen die je laten lachen in Milo Murphy’s Wet. Absoluut zeker!”

5 Eén van de karakters is naar een huisdier vernoemd

Er zitten heel wat vreemde personages verwerkt in de tekenfilmserie. Zoals Milo’s hond, Diogee. Als je de naam in het Engels spelt … Diogee… D-O-G! “Diogee is genoemd naar de hond van mijn zus,” vertelt Dan. “Ze noemde hem D-O-G! Mensen kwamen altijd naar haar toe en vroegen: Dat is een originele naam. Is het Frans, is het Egyptisch? Mijn zusje zei dan: ‘Nee.. ik spel gewoon DOG; D-O-G!’ Ik wilde altijd al een dier in een serie met die naam.”

6 Verwacht tijdreizen

In de Engelstalige versie van de serie nemen Dan en Swampy de stemmen van twee tijdreizende pistache-beschermers voor hun rekening: Vinnie Dakota en Balthazar Cavendish – maar hoe veel tijdreizen zullen we zien in de serie? “Milo Murphy’s Wet speelt zich af in de tegenwoordige tijd. De meeste tijdreizen komt van onze kant, in plaats van die van Milo en zijn vrienden,” onthult Swampy. “Ik denk dat er precies genoeg tijdreizen in de serie zit. Niet te veel, en ook zeker niet te weinig!”

7 Zoek naar Doctor Who

De favoriete televisieserie van Milo is de science-fictionserie The Doctor Zone Files. Hij kijkt er altijd naar met zijn zusje! “The Doctor Zone Files is een mix van Doctor Who, The Twilight Zone en The X-Files,” legt Dan uit. “We mixen de drie programma’s met elkaar, maar de hoofdpersoon is heel erg geïnspireerd op Doctor Who. Milo en zijn zus volgen de serie al van jongs af aan – logisch dus dat het televisieprogramma een steeds grotere rol krijgt in de serie.”

8 Doctor Zone was de moeilijkste persoon om te bedenken

Het kostte Dan en Swampy minder dan een uur om het uiterlijk van Milo te bedenken, maar andere personages waren een stuk lastiger om te bedenken. “Doctor Zone was het moeilijkst,” zucht Dan. “Hij moest er heldhaftig en nerdy uitzien, wat best lastig is. We zijn wel trots op het resultaat.”

9 Er werkt een enorm team aan – over de hele wereld

Het getalenteerde team achter Milo Murphy’s Wet is niet alleen in Californië gevestigd, waar Dan en Swampy wonen. “Hier in Los Angeles hebben we ongeveer 50 man aan de serie werken,” telt Swampy. “Maar we hebben ook twee studio’s aan de andere kant van de oceaan die aan de animaties werken. Er werken daar waarschijnlijk honderden mensen aan deze tekenfilmserie!”

10 Verwacht maffe liedjes

Dan en Swampy zijn beroemd om hun swingende songs in de tekenfilms (denk maar aan Phineas en Ferb) en Milo Murphy’s Wet vormt daar geen uitzondering op. “Natuurlijk zit er ook muziek in deze serie,” lacht Swampy. “Op dit moment ben ik fan van het liedje Messing Around. Het gaat over een dag waarop er niets bijzonders gebeurt.” Dan vult hem aan: “Ik vind Rooting For The Enemy en de Llama song te gek. We kunnen niet wachten tot iedereen ze kan horen!”

Bekijk hier alvast een trailer van Milo Murphy’s Wet:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.