logo-liggend-wit-donkerblauw

Alles over de nieuwe Marvel serie Moon Knight

Moon Knight is één van de nieuwe series in Marvel Phase 4. Hij klinkt als een nieuwe held in het Marvel universum, maar is dat zeker niet. Sterker nog… je hebt stiekem al met hem kennisgemaakt als je naar de Eternals hebt gekeken! Lees hier alles over Marvel superheld Moon Knight, inclusief de releasedatum, een trailer en veel weetjes en feitjes.

Wie is Moon Knight?

De tv-serie van zes afleveringen vertelt het verhaal Steven Grant, een vriendelijke medewerker van een cadeauwinkel, die wordt overspoeld door black-outs en herinneringen aan een ander leven. Hij ontdekt dat hij een dissociatieve identiteitsstoornis heeft en zijn lichaam deelt met de huurling Marc Spector. Terwijl de vijanden van Steven/ Marc op hem afkomen, moet hij omgaan met  zijn complexe identiteit terwijl hij in een dodelijke aanval terechtkomt met de machtige Goden van Egypte.

Het ontstaan van Moon Knight

Marc Spector werd gered door Egyptische goden toen hij voor dood werd achtergelaten in de woestijn en trekt in deze serie de mantel van Moon Knight aan. Hij heeft een dissociatieve identiteitsstoornis en is daardoor over het algemeen een beetje vreemd. In de verschillende stripverhalen (waarvan de eerste verscheen in 1975) die over Moon Knight zijn verschenen, zijn er nogal wat veranderingen in de identiteit, net als zijn achtergrondverhaal. In sommige versies heeft hij bijvoorbeeld superkrachten die hij heeft gekregen van de maangod Khonshu. In andere verhalen lijkt hij meer op Batman, met veel gadgets en technische snufjes.

Marvel heeft een te gekke featurette gemaakt waarin antwoord wordt gegeven op die vraag:

Wie speelt de hoofdrol in Moon Knight?

Uit de eerste trailer en informatie op de Disney+ Dag weten we dat Oscar Isaac de hoofdrol zal spelen als Moon Knight. Naast Oscar Isaac zullen we Ethan Hawke zien als schurk. Ook zullen we May Calamawy zien. Jeremy Slater, die eerder schreef voor de Fantastic Four-reboot en het Netflix superheldendrama The Umbrella Academy, leidt het schrijfteam van Moon Knight. Er is gemeld dat Mohamed Diab de rol van regisseur op zich neemt.

Vanaf welke datum kunnen we Moon Knight zien?

De officiële releasedatum is momenteel vastgesteld op 30 maart 2022, vanaf dat moment kun je de serie streamen op Disney+.

Moon Knight eerste trailer

Bekijk hier in welke volgorde je alle Marvel films en -series moet zien.

streaming-banner-disney-plus

Tijdens de Superbowl 2022 werd de nieuwe trailer van Moon Knight getoond. Deze lange trailer laat nog meer zien van deze illustere held!

Recensie: Moon Knight

Na WandaVision en What If…? is het met Moon Knight tijd voor een nieuw en relatief onbekend verhaal, dat aan je wordt getoond in een te gekke miniserie. Het resultaat is een grappige, spannende en zelfs bijna filosofische serie, met een duistere superheld in de hoofdrol. Zie het als een mix tussen de humor van Deadpool en de duistere kant van DC Comic’s Batman, als je wilt.

Schuchtere strijder tegen het kwaad

In Moon Knight kruipt Oscar Isaac in de huid van Moon Knight, maar je leert hem vooralsnog kennen als Steven Grant, een schuchtere medewerker van een Londens museum. Hij heeft een paar vreemde trekjes. Voor hij gaat slapen, bind hij zich bijvoorbeeld vast en sluit hij zichzelf op in zijn donkere, vervallen appartement. Hij heeft namelijk bizarre nachtmerries, waarvan hij denkt dat ze wel eens echt kunnen gebeuren. Een stukje voorzorg dus… en dat blijkt niet onterecht. Hij blijkt namelijk nog een persoonlijkheid in zich te hebben: Marc Spencer, een geheim agent / huurmoordenaar, die een pact heeft gesloten met een Egyptische god. En… Marc weet af en toe tot Steven te spreken in zijn hoofd, alsof hij een soort geweten is. Dat alleen al levert de nodige grappige situaties op. Natuurlijk is Steven flink in ontkenning (niemand hoort stemmen in zijn hoofd… toch?) maar aan de andere kant leert hij ook dat er een duistere macht rondwaart op aarde, die alleen zijn alter ego kan verslaan. Hoe pak je dat aan?

Grappig gespeeld

Pluspunten voor Oscar Isaac, die zijn rol vol overgave speelt en de accenten feilloos neerzet. Zijn Grant-personage lijkt een soort Indiana Jones-achtige allure te hebben, terwijl de schuchtere Steven heel boos kan worden om zijn kwijtgeraakte nietmachine. Je leert Steven kennen als iemand die van zijn routines houdt, maar ook het avontuur langzaam omarmen als het hem tegemoet komt. Zijn typisch Britse uitspraken zijn hilarisch en sneu tot op het bot. Hoe groot kan zo’n contrast zijn? Als tegenspeler heeft hij Ethan Hawke als de gelikte goeroe Arthuw Harrow, die massa’s mensen onder zich heeft en gigantische jakhalzen kan oproepen om het vuile werk voor hem op te lossen.


Recensie over Moon Knight

Vooralsnog heb ik de eerste vier afleveringen van Moon Knight mogen kijken en kan je vertellen dat het een groot spektakel gaat worden, vol actie, humor en een aantal flauwe (maar geslaagde) grappen. De eerste aflevering is misschien een tikje voorspelbaar, maar laat je wel goed kennismaken met Moon Knight. Daarna gaat het in rap tempo verder, wanneer Konshu’s rechtschapen krijgers die van Ammit zullen uitdagen. De serie is lekker donker van sfeer, maar minder duister dan ik in eerste instantie had gedacht. Daarvoor zit er simpelweg te veel cheeky Deadpool-achtige humor in verwerkt.

Score: 8


Informatie

Titel: Moon Knight
Uitgever: Marvel
Tijdsduur: 600 minuten
Genre: Actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.