logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alles over de iPad Pro 2024


Vandaag heeft Apple een ware gamechanger onthuld: de nieuwe iPad Pro. Deze iPad is niet alleen onvoorstelbaar krachtig, maar ook verbazingwekkend dun en licht. Met een keuze uit twee formaten en een hypermodern Ultra Retina XDR-display, betreedt deze iPad een nieuwe dimensie van technologische verfijning.

Revolutionair design

De nieuwe iPad Pro is verkrijgbaar in zilver en spacezwart, en biedt keuze uit twee formaten: het ruime 13‑inch model en het handzame 11‑inch model. Beide modellen hebben het meest geavanceerde display ter wereld: het Ultra Retina XDR-display met tandem OLED-technologie. Deze dunste iPad ooit, met een dikte van slechts 5,3 mm voor het 11‑inch model en 5,1 mm voor het 13‑inch model, biedt een ongeëvenaarde draagbaarheid zonder in te leveren op stevigheid.

Ultra Retina XDR-display

Het Ultra Retina XDR-display is een technologisch hoogstandje. Met de hypermoderne tandem OLED‑technologie biedt het display een helderheid van maar liefst 1000 nits voor SDR‑ en HDR‑content, met een piekhelderheid van 1600 nits voor HDR‑content. De nauwkeurige controle over elke pixel zorgt voor een ongekende beeldkwaliteit, met spiegelende hooglichten en gedetailleerde schaduwen. Voor professionals die streven naar nauwkeurige kleurweergave is er zelfs de optie voor glas met nanotextuur.

De kracht van M4 processor

De nieuwe iPad Pro wordt aangedreven door de M4‑chip, de nieuwste generatie Apple silicon. Deze chip levert ongekende prestaties dankzij zijn geavanceerde CPU, GPU en Neural Engine. Met tot vier performance-cores en zes efficiency-cores biedt de CPU tot anderhalf keer de snelheid van zijn voorganger. De 10‑core GPU zorgt voor verbluffende grafische prestaties, terwijl de Neural Engine AI-bewerkingen tot wel 38 biljoen per seconde aankan.

Betere camera’s

Het verbeterde camerasysteem van de nieuwe iPad Pro opent een wereld aan mogelijkheden. Fotograferen, bewerken, delen – alles kan met één enkel apparaat, en dankzij de vier studiokwaliteit microfoons klinkt alles ook nog eens fantastisch. Met de 12-MP camera aan de achterzijde maak je verbluffende foto’s en video’s in Slimme HDR, met nog levendiger kleuren, verbeterde texturen en meer details, zelfs bij weinig licht. De camera is ook uitgerust met een nieuwe adaptieve True Tone Flash, wat van pas komt bij het scannen van documenten. Met behulp van AI kan de nieuwe iPad Pro zelfs automatisch documenten detecteren, rechtstreeks in de Camera-app. En wanneer schaduwen het beeld vertroebelen, maakt de camera direct meerdere foto’s met verschillende instellingen, om vervolgens de beste elementen van elke foto te combineren voor het perfecte resultaat.

Aan de voorzijde is het TrueDepth-camerasysteem verplaatst naar de lange rand van de iPad Pro. De 12-MP camera met Center Stage is ideaal voor videochats met de iPad in de landschapsmodus, vooral in combinatie met een Magic Keyboard of Smart Folio.

Innovatie in accessoires

Naast de iPad Pro introduceert Apple ook nieuwe accessoires die de mogelijkheden van de iPad nog verder vergroten. De Apple Pencil Pro biedt nieuwe functionaliteiten, waaronder een geavanceerde haptic engine en gyroscoop voor een nog intuïtievere ervaring. Het nieuwe Magic Keyboard is dunner, lichter en veelzijdiger dan ooit tevoren, met een groter trackpad en geïntegreerde USB‑C‑connector.

Productiviteit voorop

Met krachtige features zoals Stage Manager en geavanceerde AI-mogelijkheden is de nieuwe iPad Pro meer dan alleen een tablet. iPadOS 17 biedt een scala aan innovatieve functies, waaronder ‘Visueel opzoeken’ en ‘Til onderwerp uit achtergrond’, die de productiviteit naar nieuwe hoogten tillen.

Milieubewust

Apple heeft ook gedacht aan het milieu bij het ontwerp van de nieuwe iPad Pro. Met 100% gerecycled aluminium en verpakkingen zonder plastic zet Apple zich in voor een duurzame toekomst.

Met de nieuwe iPad Pro, Apple Pencil Pro en Magic Keyboard opent Apple een nieuw tijdperk van technologische innovatie en creativiteit. Vanaf vandaag beschikbaar voor bestelling, en vanaf woensdag 15 mei verkrijgbaar in de winkel, belooft de nieuwe iPad Pro een revolutie teweeg te brengen in de wereld van tablets en productiviteit.

Prijs en beschikbaarheid

  • De nieuwe iPad Pro met M4 is vanaf 7 mei te bestellen op apple.com/nl/store en in de Apple Store-app in 29landen en regio’s. Vanaf woensdag 15 mei ligt de nieuwe iPad Pro in de winkel.
  • De nieuwe 11‑inch en 13‑inch iPad Pro zijn verkrijgbaar in zilver en spacezwart, met naar keuze 256 GB, 512 GB, 1 TB of 2 TB aan opslagruimte.
  • De 11-inch iPad Pro is verkrijgbaar vanaf € 1219 (Wi-Fi-model) en € 1469 (Wi-Fi + Cellular-model), en de 13-inch iPad Pro is verkrijgbaar vanaf € 1569 (Wi-Fi-model) en € 1819 (Wi-Fi + Cellular-model).  Op apple.com/nl/store is meer informatie te vinden over de technische specificaties, waaronder de opties voor glas met nanotextuur.
  • Voor klanten in het onderwijs is de nieuwe iPad Pro nog voordeliger.   Onderwijskorting is beschikbaar voor (aankomende) studenten aan een universiteit of hogeschool en hun ouders, docenten, mensen die thuisonderwijs geven en andere medewerkers uit het basis-, voortgezet, beroeps- en academisch onderwijs. Ga naar apple.com/nl-edu/store voor meer informatie.
  • De nieuwe Apple Pencil Pro is geschikt voor de nieuwe iPad Pro en verkrijgbaar voor € 149. Voor klanten in het onderwijs is Apple Pencil Pro nog voordeliger. 
  • Apple Pencil (USB‑C) is compatibel met de nieuwe iPad Pro en verkrijgbaar voor € 89( en nog voordeliger met onderwijs korting. 
  • Het nieuwe Magic Keyboard is compatibel met de nieuwe iPad Pro en verkrijgbaar in zwart en wit. Het nieuwe 11‑inch Magic Keyboard is verkrijgbaar voor € 349 en het nieuwe 13‑inch Magic Keyboard is verkrijgbaar voor € 399. Voor de toetsenbordindeling kun je in beide gevallen kiezen uit ruim 30 talen. Voor klanten in het onderwijs is zowel 11‑inch Magic Keyboard , en 13‑inch Magic Keyboard nog voordeliger .
  • De nieuwe Smart Folio is verkrijgbaar voor € 89in zwart, wit en denim voor de nieuwe 11‑inch iPad Pro en € 119voor de nieuwe 13‑inch iPad Pro.
  • Logic Pro voor iPad 2 is vanaf 13 mei verkrijgbaar in de App Store als gratis update voor alle huidige gebruikers. Voor nieuwe gebruikers kost deze app € 4,99 per maand of € 49 per jaar, met een gratis proefperiode van een maand. Voor Logic Pro voor iPad 2 is iPadOS 17.4 of nieuwer vereist. Ga naar apple.com/logic-pro-for-ipad voor meer informatie.
  • Final Cut Pro voor iPad 2 is later dit voorjaar verkrijgbaar in de App Store voor € 4,99 per maand of € 49 per jaar, met een gratis proefperiode van een maand.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.