logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Elvis op blu-ray


In de bijzondere film Elvis duik je in het leven van deze iconische pop-artiest, die niet alleen fantastische shows wist neer te zetten, maar ook zijn unieke stempel zette op de muziekwereld en zelfs nu nog een inspiratie vormt voor veel grote artiesten. Elvis is geregisseerd door de voor een Oscar genomineerde visionaire filmmaker Baz Luhrmann en met hoofdrollen voor Austin Butler en Oscarwinnaar Tom Hanks.

Elvis film 2022 1

Bekijk de trailer van Elvis

Welke acteurs spelen in de film Elvis

 • Elvis Presley – Austin Butler
 • Tom Parker – Tom Hanks
 • Gladys, de moeder van Elvis – Helen Thomson (“Top of the Lake: China Girl,” “Rake”)
 • Elvis’ vader Vernon – Richard Roxburgh (“Moulin Rouge!” “Breath”, “Hacksaw Ridge”)
 • Priscilla Presley – Olivia DeJonge (“The Visit”, “Stray Dolls”)
 • Jerry Schilling – Luke Bracey (“Hacksaw Ridge,” “Point Break”)
 • Dixie Locke – Natasha Bassett (“Hail, Caesar!”)
 • Hank Snow – David Wenham (“The Lord of the Rings” Trilogy, “Lion”, “300”)
 • BB King – Kelvin Harrison Jr. (“The Trial of the Chicago 7”, “The High Note”)
 • Scotty Moore – Xavier Samuel (“Adore”, “Love & Friendship”, “The Twilight Saga: Eclipse”)
 • Jimmie Rodgers Snow – Kodi Smit-McPhee (“The Power of the Dog”)
 • tv-regisseur Steve Binder – Dacre Montgomery (“Stranger Things”, “The Broken Heart Gallery”)
 • Tom Diskin – Leon Ford (“Gallipoli”, “The Pacific”)
 • Marion Keisker – Kate Mulvany (“The Great Gatsby,” “Hunters”)
 • Bones Howe – Gareth Davies (“Peter Rabbit,” “Hunters”)
 • Billy Smith – Charles Grounds (“Crazy Rich Asians,” “Camp”)
 • Sam Phillips – Josh McConville (“Fantasy Island”)
 • Bill Black – Adam Dunn (“Home and Away”)
 • Sister Rosetta Tharpe – Yola (singer/songwriter)
 • Little Richard – Alton Mason (model)
 • Arthur Crudup – Gary Clark Jr.
 • Willie Mae “Big Mama” Thornton – Shonka Dukureh (zangeres)

Over de makers

De voor een Oscar genomineerde Luhrmann (“The Great Gatsby,” “Moulin Rouge!”) regisseerde de film naar een scenario van Baz Luhrmann & Sam Bromell en Baz Luhrmann & Craig Pearce en Jeremy Doner en een treatment van Baz Luhrmann en Jeremy Doner. De producenten van de film zijn Luhrmann, Oscarwinnaar Catherine Martin (“The Great Gatsby”, “Moulin Rouge!”), Gail Berman, Patrick McCormick en Schuyler Weiss. Uitvoerend producenten zijn Courtenay Valenti en Kevin McCormick.

Het creatieve team van de regisseur bestaat uit director of photography Mandy Walker (“Mulan”, “Australia”), production designer en kostuumontwerper Catherine Martin (“The Great Gatsby”, “Moulin Rouge!”), production designer Karen Murphy (“A Star Is Born”), editors Matt Villa (“The Great Gatsby”, “Australia”) en Jonathan Redmond (“The Great Gatsby”), de voor een Oscar genomineerde visual effects supervisor Thomas Wood (“Mad Max: Fury Road”), music supervisor Anton Monsted (“Australia”, “Moulin Rouge!”) en componist Elliott Wheeler (“The Get Down”).

“Elvis” is voornamelijk gedraaid in het Australische Queensland, met de steun van de regering van Queensland, Screen Queensland en het Australian Government’s Producer Offset Program van de Australische regering. “Elvis” is een Warner Bros. Pictures Presentation, een Bazmark Production, een Jackal Group Production en een Baz Luhrmann Film en zal wereldwijd worden gedistribueerd door Warner Bros. Pictures. Afbeeldingen: © 2022 Warner Bros. Pictures. All rights reserved. 

Over de film Elvis

De film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley, gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Hanks). Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley. De film laat zien wie Elvis was en plaatst zijn gedrag en gedachtegang in de tijdgeest van de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw.

Mix van stijlen

Bijzonder is overigens de soundtrack van de film, die authentieke muziek mixt met het regelmatig laten horen van hiphop en duidelijk modernere muziek, die eigenlijk compleet niet past bij de stijl en de tijd van de muziek. Als je er op gaat letten, kan het zelfs storend zijn (sorry daarvoor, misschien had je ’t niet eens opgemerkt. Er zit overigens wel een gedachte achter: de filmmakers willen de relevantie van deze biopic laten zien – dat Presleys mix van blues, gospel, pop en country blijft muteren en bestuiven in het muzikale heden. Er wordt nog steeds flink geschud.

Bekijk hieronder de tweede trailer van de film Elvis:

Gemengde emoties

Dat is overigens niet het enige punt waarop Elvis een beetje lijkt te wiebelen. De film wil ook te veel aspecten van het leven van Elvis in beeld brengen. Daardoor is het deels een typisch Amerikaans ‘dreams come true’ verhaal over een eenvoudige jongen die wereldberoemd wordt, tikt het deels ook controversiële zaken als discriminatie, seks en religie aan en vertelt het bovendien over diens relatie met manager Tom Parker, die de voice-over van de film gebruikt om zichzelf te portretteren als een bescheiden charlatan (maar aan de andere kant: hij zou zichzelf natuurlijk ook niet presenteren als de grote boeman! Volgens Parker waren Elvis en hij ‘hij en Elvis ’the Showman and the Snowman’, wat meermaals wordt aangestipt als wederzijds partnerschap. Door Parker echter te gebruiken als verteller, verschuift de aandacht wel van de artiest naar de manager – en dat is jammer.


Ga direct naar Elvis op BOL.com.

Recensie over Elvis

Als een biografie van Presley is ‘Elvis’ niet bijzonder verhelderend. Natuurlijk volg je het basisgebeuren van The King, zoals diens comeback, zijn lange verblijf in Las Vegas en een aantal andere grote gebeurtenissen. Door de blik van Parker te gebruiken, krijg je soms wel een bijzondere kijk op het verhaal. Het gaat soms meer over de zaken achter de schermen dan om het leven van Elvis, om de politieke situatie in Amerika, de verdeeldheid, rassendiscriminatie en de seksuele controverse die rondom deze artiest hing dan om de songs en zijn prestaties. Je ziet de invloeden van Soul en Blues, stromingen waar Elvis mee is opgegroeid in zijn arme leven, tot hij op 19-jarige leeftijd voor het grote publiek doorbrak en de wereld op zijn kop zette. Je ziet hoe de mythe ontstond – en die is nog altijd springlevend. Dat is, hoe je het ook bekijkt, een bizarre prestatie!

Score: 7


Informatie

Titel: Elvis
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 158 minuten
Genre: speelfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderGrof taalgebruikDrugsgebruikExpliciete discriminatie

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. paola de paauw avatar
  paola de paauw

  adem in adem uit deze kent die nummer van elvis prelsey

 2. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee

 3. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Super waag graag een kansje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.