logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Alles komt goed, Harriet Tyce

Alles komt goed is het tweede boek van Harriet Tyce. Eerder lazen we de thriller Bloedsinaasappel. Hoewel dit tweede deel anders is dan het vorige, hebben ze één ding gemeen: ook hier draait het om vrouwelijke leden van het Britse rechtssysteem die met levenscrises en beproevingen worden geconfronteerd.

Eigen ervaring

Dat is ook niet zo vreemd. Harriet Tyce werkte bijna tien jaar lang als strafrechtadvocaat in Engeland. Voor een deel schrijft ze dus uit eigen ervaring. Hoofdrolspeelster in Alles komt goed is advocate Sadie Roper, die na jaren in Amerika te hebben gewoond terugkeert naar haar geboorteland Engeland. Haar huwelijk was stukgelopen in een vechtscheiding, waardoor het leven van Sadie en haar dochter Robin niet meer zo prettig was. Sadie worstelt met het vinden van haar plekje in Engeland, het voeren van processen in de rechtszaal en het opvoeden van haar dochter. Dat is knap lastig!

Pittig testament

Er komt nog een uitdaging bij. Sadie’s overleden moeder had namelijk bijzondere eisen in haar testament opgenomen. Zo mocht ze enkel aanspraak maken op haar erfenis wanneer ze haar dochter naar de Asham Girls School liet gaan, waar Sadie ook op heeft gezeten. Echt fijne herinneringen had ze daar niet aan: de groepsdruk, het pesten en de competitie tussen ouders waren niet leuk. Tot voor kort had Sadie daar ook geen reden toe. Toen ze nog in Amerika woonde met haar succesvolle man, had ze ook geen behoefte aan die erfenis. Nu ze alleenstaand ouder is, veranderen die zaken… En zo gaat Robin naar de Asham Girls School!

Uitdaging aangenomen

Sadie en Robin ontdekken dat Asham is zoals ze vreesden: fel competitief, boordevol jeugdige kliekjes en sluwe ouders. Tijdens hun eerste schooldagen is het moeilijk te bepalen wie zich ongemakkelijker voelt: moeder of kind. Maar Sadie heeft andere zorgen. Ze moet werk vinden nadat ze tien jaar lang niet meer bij de strafrechtbank heeft gezeten. Gelukkig zoekt haar oude vriendin Zora, een advocaat, een advocaat om te assisteren in een opmerkelijk strafproces dat binnenkort zal beginnen. De zoon van een bekende Engelse rechter zal terechtstaan ​​tegen de beschuldiging dat hij zich schuldig had gemaakt aan seksueel gedrag met een van zijn studenten. Sadie accepteert de uitdaging om te helpen bij de voorbereiding en verdediging van Jeremy Taylor.


Ga direct naar Alles komt goed op BOL.com.

Recensie over Alles komt goed

Alles komt goed vertelt eigenlijk drie verhaallijnen: de druk van de meisjesschool school, de uitdagende rechtszaak en de doorlopende echtscheiding. Natuurlijk draait het bij alle drie rondom Sadie, waardoor het netjes één naadloos verhaal wordt. Het is duidelijk dat Sadie worstelt om haar werk en het ouderschap in evenwicht te brengen. De rechtszaalscènes zijn met de nodige ervaring geschreven, dat is duidelijk. Al vroeg in de roman worden lezers gewaarschuwd dat Sadie en Robin nog een laatste gevaar zullen tegenkomen. Maar hoe, waarom en waar? Daar komt je langzaam maar zeker achter. Het boek heeft dan ook een gestaag tempo, het komt pas laat in zijn thrillermodus.

Score: 7


Informatie

Titel: Alles komt goed
Auteur:
Uitgever: Uitgeverij Boekerij
Aantal pagina’s: 352
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022597743
Prijs: 21.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.