logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Alles is onderhandelbaar, Meg Myers Morgan

Het is soms lastig om te krijgen wat je wil. Sterker nog: het is soms lastig om uberhaupt duidelijk te maken wat je precies wil! Maar hoe behaal je jouw doel, wanneer je dat eenmaal helder hebt? Alles is onderhandelbaar leert je de kneepjes van het vak om ervoor te zorgen dat je niets tekort zult komen.

Vrouwelijke insteek

Eerlijk is eerlijk: Morgan heeft dit boek vooral geschreven voor vrouwen. Ze heeft namelijk bij haar werk als universitair docent en loopbaanadviseur gemerkt dat vooral haar vrouwelijke studenten de neiging hebben om zich relatief snel te schikken als het om hun toekomstplannen gaat. Ze wijken af van hun eigen doel, en dat is natuurlijk zonde. Wanneer ze de Vijf Tactieken van het Onderhaldenen zouden beheersen, zo redeneerde Morgan, zou het er heel anders aan toe gaan!

Helder doel

En hoewel er een aantal insteken in het boek staan die inderdaad toegespitst zijn op vrouwen, is het gros van de tekst natuurlijk hartstikke geschikt voor mannen. Het belangrijkste is en blijft om dicht bij jezelf te blijven. Zorg dat je weet wat je wilt, dat je jouw mening niet laat beïnvloeden door wat anderen hebben of doen. Stop met vergelijken, stop met die concurrentiestrijd… het leven is geen wedstrijd! Zorg dat jij weet wat jij wilt en ga daar naartoe. En wijk je daar gaandeweg vanaf? Dat kan, dat mag. Maar laat het dan jouw keuze zijn, niet die van een ander.

Ga direct naar Alles is onderhandelbaar op BOL.com.


Recensie over Alles is onderhandelbaar

Wil jij profiteren van 5 onderhandelingstactieken om te krijgen wat je wil? Dan is dit boek echt geweldig. Het is vlot geschreven en bevat zo veel anekdotes en succesverhalen dat je bijna niet eens doorhebt dat je een boek over zelfontwikkeling aan het lezen bent. Het lijkt meer een verzameling columns en verhalen, aan elkaar geplakt door een educatief sausje. Dat maakt het ook wel een tikje langdradig, de informatie wordt wel erg gerekt op deze manier. Hoewel het boek echt een vrouwelijke doelgroep voor ogen heeft, is het ook geschikt voor mannen, in welke fase van je leven dan ook. Neem het heft in handen, bepaal wat je wil en ga ervoor!

Score: 7


Informatie

Alles is onderhandelbaar,
Illustrator: nvt
Uitgever: Karakter uitgevers, 304 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789045217673. Prijs: 21.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.