logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alles goed onder een Tilley hoed

recensie (27) Tilley hoed

De zomer is weer in aantocht, en met die zomer hopelijk ook weer een stralende zon. Het nadeel van die stralende zon echter is dat het licht soms ook zorgt voor de nodige belemmeringen. Het is fel en licht, vooral wanneer het recht in je gezicht schijnt is het niet bepaald prettig. Zonnebrillen helpen redelijk goed, maar niet tegen recht invallend zonlicht. Het alternatief is bijvoorbeeld een pet, maar vind maar eens een redelijk neutraal model! Nee, ik opper bij deze een ode aan de hoed!

Hoeden zijn stiekem briljant. Niet voor niets was het een van de eerste hoofddeksels dat gedragen werd op de zon uit je gezicht te houden. Nee, dankzij de rand van de hoed ben je niet alleen beschermd tegen zonlicht recht van voren, naar ook van opzij … en zelfs je nek is beschermd tegen invallend zonlicht. Geen verbrande nek meer, zoals je begrijpt. Als je op zoek gaat naar hoeden zul je ze vinden in alle soorten en maten. het is aan hou om te bepalen wat voor model je prefereert. Ga je voor een gleufhoed zoals een jaren-30 detective, een cowboyhoed met een diepe gleuf, een hoed a la Indiana Jones (ja, je verkeerd in goed gezelschap!) of een stoere hoed waarbij je de zijrand omhoog kunt vouwen? Ik prefereer een redelijk neutrale hoed, zo’n beetje als Indiana Jones. Geen gleuf, een nette rand, die overal bij past. De Tilley Airflo, bijvoorbeeld.
Tilley hoed
Het bedrijf Tilley maakt al sinds 1980 hoeden die nagenoeg onverwoestbaar zijn. Door een paar ingenieuze behandelingen voor het stof krimpt deze niet en is hij goed beschermd tegen vervorming en verwering. je kunt de hoeden gewoon wassen met het fijnwasprogramma van je wasmachine. Doe dat regelmatig, aldus de fabrikant, zo blijft het stof mooi en krijgt zweet geen kans om in het stof te trekken. De hoeden zijn bovendien behandeld om waterafstotend te zijn. Je bent dus niet alleen beschermd tegen de zon, maar ook tegen de regen! En hij blijft netjes drijven als hij per ongeluk in het water valt. Wacht dan niet te lang met hem uit het water vissen, want hij blijft maar een krote periode drijven. Als je de claims mag geloven koop je een Tilley hoed maar één keer (tenzij je eens wat anders wilt): hij blijft je hele leven lang goed.
Tilley hoed
Om nog wat extra comfort te bieden heeft iedere Tilley hoed een band, die je in een handomdraai kunt verstellen. Zo kun je een deel van de band bij je achterhoofd houden, en het andere deel onder je kin (als het hard waait). Zo blijft de hoed mooi op zijn plek. Tilley waarschuwt namelijk in de hoed zelf dat je ‘m eigenlijk een maatje te groot moet kopen. Je zou met gemak twee vingers tussen je voorhoofd en de hoed moeten kunnen steken voor het maximale draagcomfort. De hoed wordt zo laag gedragen, en maakt gebruik van de banden om hem op zijn plek te houden. Een geweldig alternatief voor de pet. Stoerder, volwassener. Een nieuw statement! Je kunt ze in verschillende modellen en kleuren verkrijgen – er zal er dus zeker eentje voor je bij zitten. Probeer er eens eentje uit, zou ik zeggen! Meer informatie vind je op www.tilley.com
Kinderkleding koop je online bij:
Kixx Online | kinderkleding.nl | Kidscotton | littlecool.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.