logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Alle Kleuters!

Rik en Roosje

De eerste verhalen in het boek gaan over Rik en Roosje. Het zijn broer en zus en zitten in dezelfde klas. Daar beleven ze veel avonturen. Roosje is best zelfverzekerd en wil graag de aandacht. Rik is juist het tegenovergestelde. Hij is verlegen en verschuilt zich graag op de achtergrond. Ondanks dat zijn ze veel bij elkaar en vinden ze het goed met elkaar.

De kleuters van de Grote Beer

In deze verhaaltjes is de klas van juf Inge in de hoofdrol. De kinderen maken heel veel leuke dingen mee. Ze verkleden zich met carnaval en spelen sprookjes na. Ze verkleden zich graag en de juf doet vrolijk mee. Veel plezier dus in de verhalen van de kleuters van de Grote Beer! Aan het eind van het schooljaar zijn de kindjes ook heel getreurd dat ze naar een andere klas moeten, want ze hadden het zo leuk bij juf Inge.

Eefje en Mark

Eefje en Mark krijgen een nieuwe hond. Het is een kleine puppy uit het nest van de hond van hun opa en oma. De broer en zus noemen hun puppy Boef. Samen met Boef beleven ze veel avonturen. Ze gaan bijvoorbeeld naar opa en oma toe om te logeren. Ze wonen in het bos, dus Boef mocht mee. Hij kan zich daar lekker uitleven en buiten spelen met Eefje en Mark.

Iris en Michiel

Tot slot zijn er dan nog de verhalen over Iris en Michiel. De broer en zus zijn heel nieuwsgierig en willen alles kunnen. Het speelt zich af in de winter. Het meertje in de buurt is bevroren en het is dik genoeg om op te schaatsen! Het geluk van Iris en Michiel kan niet op en willen meteen gaan schaatsen. En ze mogen ook nog eens op zwemles. Ook al zo leuk! Iris durft meteen van de hoge duikplank, maar Michiel weet het nog niet zo goed.


Recensie over Alle Kleuters

CooleSuggesties topper

Het boek ‘Alle kleuters!’ is een dik verzamelalbum van kleuterverhalen van Carry Slee. De leukste en beroemdste kleuters staan erin met mooie tekeningen gemaakt door Eefje Kuijl. Carry Slee is natuurlijk een van de beste schrijfsters van Nederland. Ze schrijft niet alleen kinderboeken, maar ook Young Adults en boeken voor volwassenen. Dat merk je ook wel aan dit boek. Soms gebruikt ze best moeilijke woorden waarbij ik dacht dat kinderen van rond een jaar of 4 dat niet zouden begrijpen. Maar dat neemt niet weg dat de verhalen superleuk zijn om te lezen!

Score: 9


Informatie

Alle Kleuters!,
Illustrator: Eefje Kuijl
Uitgever: Carry Slee, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 4 jaar. ISBN: 9789048849536. Prijs: 15 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.