logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alle kerstfilms en kerstseries op Netflix, Disney+, HBO en Prime Video

Kerstmis is in zicht! Ik kan me voorstellen dat je de radio al een tijdje op jouw favoriete kerst-playlist hebt afgestemd, maar we kunnen je dit overzicht aan kerstfilms en kerst-series echt niet onthouden. We struinen alle populaire streamingdiensten af naar de tofste kerstafleveringen. Bekijk hier een compleet overzicht met alle kerstfilms en kerstseries op Netflix, Disney+, Prime Video en HBO!

Kerstfilms & – series op Netflix

Kerstfilms & – series op Disney Plus

Kerstfilms & – series op Prime Video

Kerstfilms & – series op HBO


Kerstfilms- en series op Netflix

Jingle Jangle: In Jingle Jangle: A Christmas Journey ondervinden we de echte waarde van familie en zien we dat soms het onmogelijke mogelijk gemaakt kan worden. Speelgoed, fantasie en rare uitvindingen spelen de hoofdrol in deze fantasierijke film. Lees ook onze recensie over Jingle Jangle.

De Familie Claus 1-3. Deel 3 komt dit jaar uit. Tot grote schrik van opa en Jules organiseert mama tijdens de kerstperiode een skivakantie in de bergen, om de familie net zoals vroeger weer wat dichter bij elkaar te brengen. Er zit voor opa en Jules niets anders op dan stiekem vanuit het hotel te opereren, wat de bedoeling om “samen te zijn” niet echt bevordert. Lees alles over De Familie Claus!

Christmas Chronicles 1 en 2: in deze muzikale en spannende films voor het hele gezin maken we een iets stoerdere kerstman mee. Eentje die het niet altijd even nauw neemt met de regeltjes… en dat maakt het wel zo leuk!

Holidate: Twee singles die elkaar nauwelijks kennen en niet alleen willen zijn tijdens de feestdagen, worden elkaars platonische metgezel. Langzaam krijgen ze gevoelens voor elkaar…

Love Hard: Een schrijfster reist 5000 kilometer om met kerst de man te verrassen die ze op een datingapp heeft ontmoet.. maar ontdekt dat ze is genept.

A Christmas miracle for Daisy: interieurdesigner Whitney krijgt een verrassing voor de feestdagen: haar nieuwe klant blijkt haar ex te zijn. Zijn dochter heeft een moeder op haar verlanglijstje staan.

Falling for Christmas: een verwende erfgename verliest haar geneugen tijdens een skiongeluk en beland in de B&B van een arme weduwnaar en zijn dochter.

The Noel Diary: Een schrijver moet zijn ouderlijk huis leegruimen en ontmoet een vrouw die haar biologische moeder zoekt. Een oud dagboek opent deuren naar haar verleden… en hun hart.

The Holiday: Filmtrailermaker Amanda uit LA en de Londense journalist Iris proberen hun liefdesperikelen te ontvluchten en ruilen tijdens de vakantie twee weken van huis.

A California Christmas: Een rijke charmeur die alles dreigt de verliezen, doet alsof hij een boerenknecht i om een hardwerkende boerin ervan te overtuigen haar land voor kerstmis te verkopen.

A California Christmas: City Lights is het vervolg: een jaar na het begin van hun relatie verlagen Callie en Joseph de ranch voor familie in San Francisco, met een bruiloft in het verschiet.

Dash & Lily: Wanneer de cynische Dash en optimistische Lily dromen en verlangens in een notitieboekje delen, dat ze over en weer aan elkaar doorgeven op verschillende plekken in New York City, ontstaat er een vakantieliefde.

The Princess Switch: Switched Again: Hertogin Margaret komt onverwacht op de troon van Montenaro terecht terwijl ze door een moeilijke periode gaat met haar vriend Kevin. Haar dubbelganger, Prinses Stacy van Belgravia, doet er alles aan om de twee geliefden weer bij elkaar te brengen.

Father Christmas Is Back: Vier ruziënde zussen krijgen een spoedcursus in familieleven wanneer hun lang verloren vader opeens in hun chique, voorouderlijke landhuis verschijnt voor kerst.

The Princess Switch 3: Romancing the Star: Wanneer een relikwie van onschatbare waarde wordt gestolen, roepen Koningin Margaret en Prinses Stacy de hulp in van Margaret’s brutale look-alike nicht Fiona. Fiona werkt samen met haar knappe ex om het relikwie terug te vinden… dat wakkert de vonken van een prikkelende kerstromance weer aan.

A Castle For Christmas: De beroemde auteur Sophie Brown reist naar Schotland in de hoop een klein kasteel te kopen, maar de prikkelbare eigenaar Duke Myles is huiverig om het te verkopen aan een buitenlander. Het paar botst constant terwijl ze proberen een compromis proberen te vinden, maar misschien vinden ze wel meer dan ze hadden verwacht.

Scrooge: Op een oude kerstavond wordt de grote vrek Ebenezer Scrooge geconfronteerd met zijn verleden. Hij heeft één nacht om zijn toekomst te veranderen.

David en de kerstelfjes: Een verveelde, overwerkte elf vlucht naar de echte wereld. Daar probeert hij samen met een nieuw vriendje het magische gevoel van Kerstmis te ervaren.

Een jongen met de naam Kermis. De vastberaden Nikolas vindt zijn roeping in een magisch land bewoond door elfen in een poging zijn vader te vinden en het geschenk van hoop mee naar huis te nemen. Lees onze recensie over Een jongen met de naam Kerstmis.

Robin Robin: Een stop-motion feestdagen musical special van Aardman Animations. Wanneer haar ei per ongeluk een vuilnisbelt op rolt, wordt Robin opgevoed door een lieve muizenfamilie. Naarmate ze ouder wordt, worden de onderlinge verschillen steeds duidelijker. Robin begint aan een meesterlijke overval om aan haar familie te bewijzen dat ze een goede muis kan zijn – maar ontdekt uiteindelijk wie ze werkelijk is.

A very Murray Christmas: Vier de kerst met niemand minder dan Bill Murray, die een tikje neerslachtig is deze kerst. Hoe kan het ook anders, als heel New York is ondergesneeuwd en alle kerstplannen in duigen lijken te vallen? In deze spetterende show heeft hij een cast vol sterren verzameld voor een uur lang muziek, en grappige conversaties verzameld in deze ietwat ondeugende kerstshow.

Single All the Way

A Naija Christmas

Shaun het Schaap: De Vlucht voor Kerstmis

Series

 • Serie: Elves. Een kerstvakantie wordt een nachtmerrie voor een tiener en haar familie als ze ontdekken dat het eiland waar ze verblijven, wordt geplaagd door een eeuwenoud gevaar.
 • Serie: The Great British Baking Show: Holidays: Seizoen 4
 • Serie: How To Ruin Christmas: Seizoen 2
 • Serie: Blown Away: Christmas
 • Serie: Christmas Flow

Terug naar boven

streaming-banner-netflix

Kerstfilms- en series op Disney Plus

Godmothered. Het is een echte feel-good kerst film over het bekende fenomeen Goede Peetmoeders, zoals je die kent uit de sprookjes. De Peetmoederschool staat op het punt van omvallen, omdat niemand meer in ze gelooft. En dat net op het moment dat Eleanor, een jonge en onervaren Peetmoeder officieel op pad zou mogen… als er tenminste opdrachten waren. Lees onze recensie over Godmothered!

Santa Clause 1, 2 en 3: waarin Tim Allen de taak van Kerstman op zich neemt… en het meteen een update probeert te geven. Een serie fantasierijke films vol magie, humor, familie-warmte en chaotische, hectische kerstperikelen.

Serie: The Santa Clauses: Tim Allen wordt wat ouder en besluit met pensioen te gaan. Om tegemoet te komen aan de wensen van zijn vrouw, besluiten ze naar de ‘normale wereld’ te verhuizen. Maar of ze daar nog wel kunnen aarden? Ondertussen maakt Kerstmis een wel heel grote verandering mee, door toedoen van de nieuwe Kerstman… Trailer: The Santa Clauses

A nightmare before christmas: Als je ooit in Disneyland bent geweest ken je Jack Skellington zonder enige twijfel. Dit karakter uit de Halloweenwereld heeft het in zijn benige hoofd gehaald om de overstap naar de Kerstwereld te maken. Hij is namelijk diep onder de indruk van al die glitter en glamour. Maar dat is nog niet zo eenvoudig als hij in eerste instantie dacht!

Jingle all the way

A Christmas Carol

A Muppet Christmas Carol

Hip Hop Nutcracker

Hawkeye

Best in snow

Noelle

Home Alone 1-4 en de nieuwe Holiday Heist

Serie korte films: Prep and Landing

Pentatonix: Around the world for the holidays

Miracle on 34th street

De Notenkraker

Christmas… again?

The Christmas Star

12 dates to Christmas

I’ll be home for christmas

Specials binnen franchises:

 • Guardians of the Galaxy: Holiday Special
 • Star Wars: Feestdagen special
 • Weekend Family – Christmas Special
 • Belle en het beest: een betoverend kerstfeest
 • Frozen: Olafs verhalen
 • Winnie de Poeh: een gelukkig nieuwjaar
 • Ice Age: Christmas
 • High School Musical: Holiday special
 • Santa Buddies
 • Santa Paws 1 en 2
 • Richie Rich kerstwens
 • Het Haardvuur van Kasteel Arendelle
 • Mickeys Mooiste Kerst

Kerstafleveringen in series:

 • Black-ish, S6, E10
 • Glee: S3, E9
 • High School Musical: S2, E1
 • That’s So Raven: S1, E11
 • Het hotelleven van Zack en Cody: S1 E21

Terug naar boven

streaming-banner-disney-plus

Kerstfilms- en series op Prime Video

Your Christmas or Mine? Hayley en James zijn jong en verliefd. Na hun afscheid voor Kerstmis op een Londens treinstation nemen ze allebei dezelfde dwaze beslissing om van trein te wisselen en elkaar te verrassen. Terwijl ze elkaar op het station passeren, zijn ze zich er totaal niet van bewust dat ze zojuist van kerstmis hebben geruild. Lees hier meer over Your Christmas Or Mine

Almost Christmas: een neerslachtige weduwnaar nodigt al zijn kinderen uit voor een ouderwetse kerstmis. Maar de afwezigheid van zijn vrouw drukt een flinke stempel op de sfeer. Bovendien gaan de kinderen hun eigen weg en halen niet altijd even positieve herinneringen op.

Last Christmas: Emilia Clarke vertolkt Kate, als ‘elfje’ werkzaam in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Kate is een pechvogel die steeds weer foute beslissingen neemt. Tot ze Tom leert kennen, een doodbrave man met een mysterieus verleden die haar cynische wereldbeeld ter discussie stelt.

The Kacey Musgraves Christmas Show, een kerstamusementsshow met nieuwe liedjes en tijdloze klassiekers. Tot de speciale gasten behoren Camila Cabello, Kendall Jenner, James Corden, Lana Del Rey, The Radio City Rockettes en nog vele anderen. Kacey zorgt gegarandeerd voor vrolijkheid met deze moderne versie van de klassieke kerstspecial.

Mariah Carey’s All I Want For Christmas Is You is gebaseerd op het iconische kerstlied en het geliefde gelijknamige prentenboek, en met de muziek en vertelstem van Mariah zal deze film de komende jaren ongetwijfeld uitgroeien tot een absolute familieklassieker voor de feestdagen.

It’s a Wonderful Life: George Bailey, een inwoner van het kleine stadje Bedford Falls, lijkt alles te hebben. Maar wanneer de zaken slecht beginnen te gaan en het leven hem niets meer te bieden heeft, wil George er een einde aan maken. Zijn engelbewaarder Clarence denkt daar echter anders over en toont hem wat er van Bedford Fall zou zijn geworden zonder zijn inzet.

With Love: De romantische komedieserie die zich afspeelt op meerdere feestdagen, is geschreven en gemaakt door Gloria Calderón Kellett. De serie volgt broer en zus Lily en Jorge Jr., op een missie om liefde te vinden. In elk van de vijf afleveringen navigeren Lily, Jorge Jr. en de hele Diaz familie door de hoogte- en dieptepunten van de liefde tijdens een andere feestdag gedurende het jaar: Kerstavond/Nochebuena, Oudejaarsavond, Valentijnsdag, onafhankelijkheidsdag, en Dia de los Muertos.

Switched for Christmas

Office Christmas Party

HoliDate

One Royal Holiday

Christmas under the stars

Christmas at the Plaza

Christmas Next Door

Love You Like Christmas

Christmas in Evergreen

Road to Christmas

The Christmas Train

Write Before Christmas

Letters to Santa

The Sweetest Christmas

Mingle all the way

Scrooged

The Best Man Holiday

Christmas Bells are Ringing

Treug naar boven

streaming-banner-prime-video

Kerstfilms- en series op HBO Max

How the Grinch stole christmas: Hij is groen… hij is gemeen… en hij haat kerstmis! Toch is deze film in ons gezien dé kerstklassieker onder de kerstfilms. De Grinch, een bedenksel van Dr. Seuss, is een groene, krenterige, onaardige griezel die buiten Whoville in een grot op een berg woont. Vanaf daar ziet hij hoe de inwoners van Whoville druk in de weer zijn met de voorbereidingen voor Kerstmis. En de Grinch haat Kerstmis. Dus besluit hij er voor eens en voor altijd een stokje voor te steken door op Kerstavond alle cadeautjes en versieringen te stelen….. De volgende uitdaging is: ga je voor de animatiefilm The Grinch of voor de live action film How the Grinch Stole Christmas met Jim Carrey?

A Christmas Story Christmas: Bijna 40 jaar na het origineel  krijgt A Christmas Story een vervolg! Een inmiddels volwassen Ralphie (Peter Billingsley) keert terug naar zijn oude huis aan Cleveland Street om te proberen zijn kinderen het soort magische kerst te bezorgen dat hij als kind meemaakte. Maar tussen het opnieuw contact maken met jeugdvrienden en het verzoenen van het overlijden van zijn oude man, gaat het niet zo soepel als Ralphie had gehoopt.

Harry Potter: Niet helemaal kerstmis, maar de sprookjesachtige sfeer en natuurlijk het feit dat kerst wel echt aan bod komt in de films, maakt het zeker wel geschikte films: vooral de eerste vier films uit de franchise. Lees hier in welke volgorde je de Harry Potterfilms het beste kunt kijken.

Elf: Het is onmogelijk om Buddy de Elf te weerstaan ​​in de kersttijd. Even hilarisch als oprecht, deze film over een mens die is grootgebracht door elven op de Noordpool legt alles vast waar we het meest van houden tijdens de feestdagen: het zingen van kerstliederen (hardop zodat iedereen het kan horen), quality time met het gezin en suikerzoete lekkernijen.

Arthur Christmas: Iedereen weet dat de Kerstman en een leger van plichtsgetrouwe elven er elke kerst in slagen om cadeautjes te produceren en uit te delen aan kinderen over de hele wereld. Maar hoe doen ze het? Arthur Christmas vertelt het  je door de lens van de buitenbeentje van de kerstman, Arthur (James McAvoy). Wanneer een van de 600 miljoen kinderen die een geschenk van de Kerstman ontvangen per ongeluk over het hoofd wordt gezien, neemt Arthur het op zich om een ​​ongeautoriseerde missie uit te voeren om het laatste cadeau voor kerstochtend naar de andere kant van de wereld te brengen.

The Polar Express: Iedereen aan boord! Stap binnen in het geliefde kinderboek van Chris Van Allsburg door naar deze animatiefilm te kijken, met in de hoofdrol Tom Hanks als dirigent. Zelfs als je het een ontelbare keer hebt gezien (we schatten hier), zul je nog steeds iets vinden om te leren over de kracht van geloven, vooral als de kerstman erbij betrokken is.

A Hollywood Christmas: Jessica is een filmmaakster in Hollywood die bekendstaat om haar kerstfilms. Als omroepdirecteur de productie dreigt stil te leggen, moet Jessica niet alleen haar kerstfilm redden, maar beleeft ze er zelf een!

Holiday Harmony: Singer-sonwriter Gail mag aan een wedstrijd meedoen voor een unieke kans om door te breken en rijdt naar de andere kant van het land. Maar ze strand in Harmony Springs. Haar auto, haar budget en haar dromen lijken niet verder te kunnen.

8-bit Christmas: een humoristisch en hartverwarmend verhaal dat zich afspeelt in de voorsteden van Chicago aan het eind van de jaren 80. Het vertelt over Jake Doyle, een tienjarige die met kerst het nieuwste en beste videospel wil hebben.

Santa Camp: Deze hartverwarmende en prikkelende documentaire belicht de New England Santa Society en zijn streven naar meer diversiteit voor één van de meest geliegde figuren uit de geschiedenis… de kerstman!

A Christmas Mystery? Honderd jaar geleden vond een kleine jongen magische kerstbellen die het dorp sindsdien altijd voorspoed hebben gebracht. Nu zijn de bellen zoek en moet een groep kinderen de zaak oplossen.

Alfs Special Christmas: Waneer Willie het gezin meeneemt naar een berghut voor de feestdagen, raakt ALF opgesloten in een doos met speelgoed voor kinderen in het plaatselijke ziekenhuis en krijgt hij een jong meisje als kerstcadeau.

Flap de hond: kerst flap

Kerst in verschillende series:

 • Schitt’s Creek: S4 E13
 • The Middle: S1 E10, S2 E10, S3 E11, S4 E9, S5 E9, S6 E9, S8 E9
 • NTFS: S2 E14
 • Divorce: S1 E9
 • Starstruck: S1 E6, S2 E2
 • Parks and Recreation: S2 A12
 • Fresh Prince of Bell Air: S2 E13
 • The Office: S2 E10, S3 E10/11, S5 A11, S7 E11/E12, S8 E10, S9 E9
 • Motherland: S3 E1
 • The Vampire Diaries: S6 E10
 • Supernatural: S3 E8
 • Robot chicken: S5 E1, S6 E21, S6 E13
 • Three Busy Debras S1 E1
 • ER: S8 E10, S6 E9
 • Legacies: S2 E8
 • Friends: S9 E10

Terug naar boven

streaming-banner-hbo-max

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.