logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alle hens aan dek! Verhalen over het stoere zeeleven

alle hens Alle Hens is een verhalenbundel met een centraal thema. Een aantal bekende kinderboekenschrijvers hebben zich uitgeleefd op het thema zeevaart. De Nederlandse zeevaart, om precies te zijn. Want ons landje heeft een rijke geschiedenis als het aankomt op dat gebied! In maar liefst zeventien verhalen lees je van alles en nog wat over onze eigen geschiedenis, dat gebaseerd is op waargebeurde feiten.

Levende geschiedenis

En dus is Alle Hens niet alleen een te gek en stoer boek om te lezen, maar heb je ook nog eens een leuk educatief tintje te pakken aan de verhalen. Dat maakt de geschiedenislessen op school vast een stukje leuker. Vaderlandse helden als Piet Hein, Michiel de Ruyter en Van Speyk komen dankzij de ervaren vertellers helemaal tot leven. Je leest over hun avonturen vanuit een spannend verhaal, dat je ook nog eens een kijkje geeft in het dagelijks leven van 1522 tot nu. Lees hoe het er aan toe ging op de schepen, in de havens en op de scheepswerf, waarbij je terloops ook leest wat de rol van kinderen was in die omgeving. Want geloof me: ook kinderen werden goed aan het werk gezet! De leerplicht was er immers nog niet…

Stukje vaderland

Alle Hens is een schitterend boek over onze vaderlandse geschiedenis. Door het hele boek heen zijn illustraties verwerkt van Harmen van Straaten in zijn kenmerkende losse stijl. Harmen heeft bovendien ook één van de zeventien verhalen voor zijn rekening genomen, naast Bies van Ede, Annemarie Bon, Lida Dijkstra, Peter Smit en Marcel van Driel. Door de logische opbouw van de verhalen wordt je helemaal meegenomen door te tijd, hoewel je dat tijdens het lezen eigenlijk nauwelijks zult opmerken. Soms is het echter wel slim om even te kijken naar de jaartallen die bij het verhaal horen om het verhaal een beetje in de ’tijdgeest’ te kunnen plaatsen.

Informatie

Alle Hens, Diverse schrijvers
Illustrator: Harmen van Straaten Kluitman, 160 pagina’s, hardcover. Prijs: 17,99 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789020673500

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.