logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: All Star Superman


Er zijn heel wat verhaallijnen bedacht rondom de superhelden van Marvel en DC Comics. Zeker als het aankomt op de oudere superhelden, zoals Batman en Superman, kan het soms wat lastig zijn om de verhaallijnen te volgen. Hun verhalen zijn immers al een paar keer opnieuw verteld, telkens met andere nuanceverschillen en gevolgen. Een van de meest beruchte en beroemde verhaallijnen van Superman is die van All Star Superman uit 2008, die nu zijn weg naar animatiewereld heeft gevonden.

Het verhaal van All Star Superman

In dit verhaal is de vete tussen Superman en Lex Luthor nog altijd niet opgelost. Superman gaat bij Lex op bezoek in de vorm van Clark Kent, en blijft op die manier een beetje op de hoogte van wat er in het criminele brein omgaat. Toch heeft Lex de nodige geheimen: ook vanuit zijn streng beveiligde gevangenis voert hij nog altijd grootse plannen uit.

Ruimtemissie

De macht van Lex komt zelfs tot in de ruimte: tijdens een wetenschappelijk experiment van Dr. Leo Quintum en zijn team worden ze aangevallen door Parasite, die in opdracht van Lex Luthor aan boord is gekropen. Superman komt ze redden en weet Parasite de zon in te duwen, net voor Parasite ontploft. Eenmaal terug op aarde ontdekt Quintum dat Superman te veel zonne-energie heeft geabsorbeerd. Zijn cellen zijn overladen. De Man van Staal is daardoor sterker dan ooit, maar zijn leven komt tot een einde. Met dat in gedachten begint Clark zijn zaken te regelen om zich voor te bereiden op een wereld zonder Superman. En wat doet hij als eerste? Hij maakt zijn geheime identiteit eindelijk bekend aan Lois Lane.

Dubbele persoonlijkheid

Het bijzondere aan deze aflevering is wel dat je Superman in al zijn gedaantes tegenkomt: als Clark Kent, Superman, Kal El en dat je hem als een soort flashback in iedere leefomgeving ziet, van een contact met zijn pleegmoeder bij het graf van zijn pleegvader, in zijn heilige bunker, in een romantische bui met Lois (met een tamelijk bijzondere zijsprong met Atlas en Samson) en natuurlijk ook bij de Daily Planet. Daardoor kom je een beetje in een achtbaan terecht van verhaallijnen, waardoor de film de nodige aandacht van je vraagt.


Ga direct naar All Star Superman op BOL.com.

Recensie over All Star Superman

CooleSuggesties topper

All-Star Superman zou een subliem eindverhaal kunnen zijn van de Man van Staal: het is het verhaal van een man die afscheid neemt van alles wat hij kent en wat hem dierbaar is, van zorgzaamheid en van berusting. All Star Superman vertelt het verhaal van zowel een held als een man. We zien hem de strijd aangaan met de grootste bedreigingen terwijl hij zijn sterfelijkheid onder ogen ziet. Het is een verhaal dat mensen kan inspireren om te proberen groter te worden dan zichzelf.

Score: 9


Informatie

Titel: All Star Superman
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 76 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.